ΓΕΛΟΥΜΕ και ΒΟΗΘΟΥΜΕ «Περί ελιάς ο λόγος»;

ΓΕΛΟΥΜΕ και ΒΟΗΘΟΥΜΕ «Περί ελιάς ο λόγος»;

«Περί ελιάς ο λόγος»; Οι υπάλληλοι της Δ.Ο.Υ. Ανατολικής Κρήτης αποφάσισαν να αφήσουν τα γκισέ τους, τον ΕΝΦΙΑ, τα τέλη κυκλοφορίας, τις αποδείξεις και τα τιμολόγια, τα έσοδα και τις εισπράξεις και αντί να μοιράσουν πρόστιμα, την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου στις 19:30 το βράδυ, θα βρίσκονται στο Πνευματικό Κέντρο του Π.Ι.Ι.Ε.Τ., και θα μοιράσουν γέλιο. 

Το έργο που θα παρουσιαστεί είναι βασίσμένο στο ήδη ομώνυμο θεατρικό έργο των Θανάση Σταυρόπουλου και Βαγγέλη Τάτση. Η διασκευή του κειμένου έχει γίνει από τις Μαρία Καστελλιανού και Νίκη Σακαβέλη. Το θέμα του: μία ελιά. Σε ένα επίμαχο σημείο. Ενός αποθανόντα. Του προσφιλή και μακαριστού Μήτσου. Βρισκόμαστε στο 40ήμερο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του. Συνάντηση στο καφενείο μετά την εκκλησία ως είθισται για έναν καφέ. Μία μητέρα που οδύρεται. Μία σύζυγος που πενθεί. Μία πεθερά που δεν πενθεί. Μία κουμπάρα που αναπολεί πενθώντας. Ένας συνεταίρος που λυπάται. Δύο γειτόνισσες που παραβρίσκονται στο πένθος. Ένα ζευγάρι ιδιοκτητών του καφενείου που απορεί. Και μία ελιά. Θρούμπα; Τι θα ειπωθεί; Τι ειπώθηκε; Και πόσο κυρίες με Α κεφαλαίο είναι όσες βρίσκονται παρούσες; 

Ξεκαρδιστικοί διάλογοι, αμείωτο ενδιαφέρον, υπέροχες παρουσίες επί σκηνής, γρήγορος ρυθμός, θα παρασύρουν το κοινό σε συνεχή γέλια. 

Η σκηνοθεσία είναι της Ελένης Λεονταράκη, η μουσική και οι στίχοι, του πρωτότυπου τραγουδιού που γράφτηκε ειδικά για την παράσταση, της Μαντούς Ρασούλη.

Παίζουν με αλφαβητική σειρά: Αγάπη Αλεξάκη, Σοφία Γκεντζογλάνη, Δημήτρης Καριωτάκης, Μαρία Καστελλιανού, Ελευθερία Κρητικάκη, Φιλία-Μαρία Νεονάκη, Μαντώ Ρασούλη, Νίκη Σακαβέλη, Γιάννης Ταμπακάκης και σε ρόλο έκπληξη ο Γιώργος Τσαγκαράκης.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Αντί εισιτηρίου θα υπάρχει κουμπαράς στον προαύλιο χώρο του Πνευματκού Κέντρου προς ενίσχυση της συντήρησης και αισθητικής αναβάθμισης του ιστορικού μνημείου της Μονής Ουρσουλινών.

Είναι μια συνδιοργάνωση του Δήμου Τήνου, της Κ.ΕΠ.Υ.ΔΗ.Τήνου, του Συλλόγου Υπαλλήλων της ΔΟΥ Ανατολικής Κρήτης και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου των Λουτρών – Εξωμβούργου Τήνου.

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

15η Κυριακή του Έτους

15η  ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (B)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ 17[16], 15                         Εγώ, Κύριε, μες στη δικαιοσύνη, θα δω το πρόσωπό Σου, θα χορτάσω

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΗΣ ΑΜΙΑΝΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΥ ΜΑΡΙΑΣ Σάββατο 13 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου