Προσευχόμαστε Σπίτι

Προσευχόμαστε σπίτι

Τον τελευταίο καιρό παρουσιάζεται ένα πολύ όμορφο και πετυχημένο τηλεοπτικό σποτ, για να μας πείσει η Πολιτεία ότι οφείλουμε να είναι σχολαστική στην προσωπική μας υγιεινή και να παραμείνουμε προς το παρόν και για ένα χρονικό διάστημα στο σπίτι και να περιοριστούμε  στις εξόδους μας μόνο για τις άκρως απαραίτητες ανάγκες.

Ως τοπική Εκκλησία έχουμε δώσει ορισμένες οδηγίες και αποφάσεις που από σήμερα θα μας βοηθήσουν να συνειδητοποιήσουμε ότι το να μη βγαίνουμε από το σπίτι δεν κάνουμε καλό μόνο στον εαυτό μας, αλλά προπάντων στον πλησίον μας.

Είναι η ώρα που οφείλουμε να ακούσομε τους ειδικούς, όπως και εμείς σε θέματα πίστης, θεολογίας και Εκκλησίας, θεωρούμε τους εαυτούς μας κάπως ειδικούς γι’ αυτό και μιλούμε με υπευθυνότητα.

Όταν  πρόκειται όμως να διαφυλάξουμε την υγεία του κοινωνικού συνόλου, τότε πρώτη υπεύθυνη είναι η εκάστοτε Κυβέρνηση. Εκείνη οφείλει  να δώσει  οδηγίες και να πάρει αποφάσεις και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να τις ακολουθήσουμε και να τις  τηρήσουμε.

Οι οδηγίες που δώσαμε ως  Ιερά Σύνοδος της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος ή ως τοπική Εκκλησία σκοπό έχουν να συμβάλουμε στην τήρηση αυτών των οδηγιών και αποφάσεων  αφού μοναδικό σκοπό έχουν να προφυλάξουν την υγεία όλων μας.

Αυτό δε σημαίνει ότι η Εκκλησία εγκαταλείπει τους πιστούς, ή οι ποιμένες το ποίμνιο, αντιθέτως επειδή γνωρίζουν ότι τα μέλη της Εκκλησίας και το ποίμνιό τους είναι άνθρωποι αποτελούμενοι από ύλη και πνεύμα, σώμα και ψυχή φροντίζει και για τα δύο, δηλαδή για ολόκληρο τον άνθρωπο.

Μεταξύ των αποφάσεων της τοπικής Εκκλησίας υπάρχει και εκείνη που αναφέρεται στο ότι: Κάθε Κυριακή στις  10 το πρωί οι ιερείς θα τελούν τη Θεία Λειτουργία για την υγεία και τη σωτηρία του λαού. Οι ιερείς θα συνεχίσουν να τελούν τη Θεία Λειτουργία και καθημερινά στο ναό που θα επιλέξουν χωρίς όμως να καλούνται οι πιστοί.

Θα είναι πνευματικά πολύ ωφέλιμο, αν αυτή την ίδια ώρα, άτομα ή οικογένειες ενώνονται νοερά με τους ιερείς και συμμετέχουν με το δικό τους τρόπο στην τέλεση της Ευχαριστίας έστω και εξ αποστάσεως. Αυτό θα βοηθήσει να διατηρήσουμε την ενότητα της Εκκλησίας, έως ότου επανέλθουμε στην τακτική πνευματική και λειτουργική ζωή, ξεπερνώντας αυτή τη δοκιμασία  που σίγουρα θα  δυναμώσει την πίστη μας.

Οι εφημέριοι θα βρουν τρόπο να σας υποδείξουν ποια είναι η ευαγγελική περικοπή της κάθε Κυριακής, ώστε να την διαβάσετε και να την μελετήσετε.

Έτσι μένουμε  σπίτι και  προσευχόμαστε στο σπίτι έως ότου συναντηθούμε και πάλι στο Κοινό μας σπίτι που είναι ο ενοριακός μας Ναός πιο δυνατοί στην πίστη, στην ελπίδα και στην αγάπη.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου