ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΟΝΑΧΙΚΕΣ ΚΑΙ ΙΕΡΑΤΙΚΕΣ ΚΛΗΣΕΙΣ

7

ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΟΝΑΧΙΚΕΣ ΚΑΙ ΙΕΡΑΤΙΚΕΣ ΚΛΗΣΕΙΣ

Όπως κάθε τελευταία Πέμπτη του μήνα, τελούμε τη Θεία Λειτουργία στο Θεομητορικό Προσκύνημα της παναγίας της Βρυσιώτισσας και παρακαλούμε την Παναγία να ικετεύει μαζί μας τον Κύριο και να στείλει και άλλους εργάτες στο θερισμό του.
Η παρουσία των ευλαβών της παναγίας είναι πάντα πολύ καλή και ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρούς μήνες που έχουμε την παρουσία στην Τήνο αρκετούς παραθεριστές ή επισκέπτες.
Παρά την πανδημία η οποία μας έχει επιβάλλει περιοριστικούς όρους για τη συμμετοχή στη θεία λατρεία οι ευλαβείς της Παναγίας χρησιμοποιώντας με σχολαστική υπακοή στους νόμους της Πολιτείας και της Εκκλησίας προσαρμόζονται στα προφύλαξης από τον ιό του κορωνοϊού και συμμετέχουν προσευχόμενοι για τους σκοπούς όχι μόνο τους προσωπικούς τους αλλά και εκείνους της Εκκλησίας και ιδιαίτερα για την αύξηση των ιερατικών και μοναχικών Κλήσεων σε όλη την Εκκλησία και ειδικά στην τοπική μας Εκκλησία.
Αυτή την Πέμπτη η χαρά ήταν έκδηλη διότι βλέπαμε δεξιά και αριστερά του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος είναι κάθε τελευταία Πέμπτη παρών και να προΐσταται στη Θεία Λειτουργία να βρίσκονται οι δύο διάκονοι μας, οι οποίοι βαδίζουν προς την ιεροσύνη.
Αυτή η εικόνα μου θύμισε την προσευχή του Μωυσή που του κρατούσαν δύο ιερείς τα χέρια του υψωμένα για να προσεύχεται συνεχώς στο Θεό χωρίς να κουράζεται
Αυτό κάνουμε κι εμείς συνεχίζουμε με τον ίδιο ενθουσιασμό και χωρίς να κουραζόμαστε να προσευχόμαστε για νέες ιερατικές και μοναχικές κλήσεις και αυτό που μας πλημμυρίζει από αισιοδοξία και ευγνωμοσύνη είναι ότι ο Κύριος, κατά καιρούς, μας δίνει τη θετική απάντηση στις Μητέρας Του και τις δικές μας ικεσίες.

8

9

10

1112

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας.

ΠΕΜΠΤΗ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024 Εορτή της Καθέδρας του Αποστόλου Πέτρου     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΑΤΡΤΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 21 Φεβρουαρίου 2024               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου