ΕΦΘΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΜΗ

1

ΕΦΘΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΜΗ

Η τοπική μας Εκκλησία, αυτές τις ημέρες είχε η ευκαιρία να υποδεχθεί τον Υποδιευθυντή του Ελληνικού Κολλεγίου τη Ρώμης, Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Ιωάννη Ξανθάκη, ο οποίος ως γνωστό είναι ενταγμένος με την ιερατική του χειροτονία στον Ιερό Κλήρο της Αρχιεπισκοπής Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου.
Ο Αρχιεπίσκοπος μας Νικόλας είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Πανοσιολογιότατο Ιωάννη και νε εξετάσουν θέματα τα οποία αφορούν την τοπική μας Εκκλησία και το Ελληνικό Κολλέγιο της Ρώμης με το οποίο συνεχίζει να διατηρεί άριστες και φιλικές σχέσεις.
Είναι γνωστό επίσης ότι αρκετοί από τους Ιερείς της Εκκλησιαστικής μας Εκκλησίας έχουν φιλοξενηθεί για τουλάχιστο έξη χρόνια στο Ελληνικό Κολλέγιο της Ρώμης «’Άγιος Αθανάσιος» από το οποίο και ωφελήθηκαν τα μέγιστα εφόσον είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τη Βυζαντινή λειτουργική, μουσική, και Θεολογία.
Κατά τις ημέρες της παραμονής του Πανοσιολογιοτάτου π. Ιωάννη στην Τήνο δόθηκε η δυνατότητα συλλειτουργίας στον Μοναστηριακό Ναό του Αγίου Αντωνίου στην Παλλάδα της Τήνου, όπου ως συνήθως κάθε Τρίτη τελείται η θεια Λειτουργία και αρκετοί πιστοί κι ευλαβείς ενεργά συμμετέχουν.
Ο π. Ιωάννης χθες αναχώρησε από την Τήνο και επιστρέφει, μέσω Αθηνών, στη Ρώμη, όπου προβλέπεται από τις αρχές του μηνός Σεπτεμβρίου να ανοίξει το Ελληνικό Κολλέγιο για την φιλοξενία των Ιεροσπουδαστών.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 25ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 28 Σεπτεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου