“Προσευχόμαστε για όλες τις οικογένειες του κόσμου”

"Προσευχόμαστε για όλες τις οικογένειες του κόσμου"

Ο Πάπας θα ταξιδέψει στην Ιρλανδία  σήμερα Σάββατο και την Κυριακή θα γιορτάσει με μία επίσημη Θεία Λειτουργία στο Δουβλίνο, όπου αναμένονται  περισσότεροι από 500 χιλιάδες άνθρωποι.

 "Η Παγκόσμια Συνάντηση των Οικογενειών  ξεκίνησε στο Δουβλίνο. Ας ενώσουμε την προσευχή όλων των οικογενειών του κόσμου, ειδικά εκείνων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες ". Είναι το Tweet που δημοσιεύτηκε από τον Πάπα Φραγκίσκο  αφιερωμένο στην 9η Παγκόσμια Συνάντηση Οικογενειών  στην Ιρλανδική πρωτεύουσα, με τη συμμετοχή 116 χωρών σε 5 ηπείρους οικογένειες.

Με την προσευχή το άνοιγμα της συνάντησης των οικογενειών      

Η τελετή έναρξης της Παγκοσμίου Συνέλευσης των οικογενειών ήταν  «η χαρά της αγάπης στην οικογένεια ήταν επίσης η χαρά της Εκκλησίας» και  χαρακτηρίστηκε από την προσευχή με οικουμενική διάσταση. Η τελετή  πραγματοποιήθηκε  το βράδυ, ταυτόχρονα στο Δουβλίνο και στις 26 μητροπόλεις της Ιρλανδίας. «Θα αρχίσουμε να θυμόμαστε ότι βαδίζουμε στα βήματα των Αγίων και αυτών που μας έχουν δώσει την πίστη τους – τόνισαν  οι διοργανωτές της συνάντησης – υποδοχή του Χριστού, ο οποίος είναι το  ανέσπερο φως μας, τραγουδάμε και προσευχόμαστε με ύμνους, ψαλμούς και Άσματα, καίμε λιβάνι και προσευχόμαστε για  ολόκληρη την ανθρώπινη οικογένεια ενώπιον του Θεού Πατέρα  μας».

Περιμένοντας τον Πάπα

Χθες στο Δουβλίνο, ξεκίνησε  το τριήμερο ποιμαντικό Συνέδριο με πάνω από 60 εργαστήρια και συζητήσεις που επικεντρώνονται στο σύνολό τους στην Μετασυνοδική Αποστολική Παραίνεση του Πάπα Φραγκίσκου Amoris Laetitia. Στην επιστολή του για την Σύγκληση της Παγκόσμιας Συνάντησης Οικογενειών, ο Πάπας Φραγκίσκος  ζήτησε από τους διοργανωτές της εκδήλωσης και της προετοιμασία της, να προσφέρουν στις οικογένειες τη δυνατότητα να «εμβαθύνουν τον προβληματισμό της Αποστολικής Παραίνεσης.»

Στο Συνέδριο θα υπάρχουν χώροι για παιδιά και περιοχές που θα είναι αφιερωμένες σ’ αυτά. Η Συνέλευση θα κορυφωθεί στις 25 το βράδυ με το Φεστιβάλ Οικογένεια και στις 26 με τη Θεία Λειτουργία στο Phoenix Park, με την παρουσία του Πάπα Φραγκίσκου.

δμφ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ 1 Απριλίου 2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

5η Κυριακή της Τεσσαρακοστής Α      

5η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ                (Α)                   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ                                  Πβ. Ψλ 43(42),1-2                     Κρίνε με, Κύριε, υπεράσπισε την υπόθεσή μου από ένα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου