Δουβλίνο, οικογένειες σε πορεία αναμένοντας τον Πάπα Φραγκίσκο

Δουβλίνο, οικογένειες σε πορεία αναμένοντας τον Πάπα Φραγκίσκο

Στην πόλη που φιλοξενεί αυτές τις μέρες την Παγκόσμια συνάντηση  των Οικογενειών αυξάνεται  η αναμονή της άφιξης του Αγίου Πάτερα του Πάπα Φραγκίσκου.

Στο Δουβλίνο ήδη διασταυρώνονται  γιορτινά  σημαίες από διάφορα κράτη του κόσμου  και  πρόσωπα που χρωματίζουν με  ελπίδα την Παγκόσμια Συνάντηση των  Οικογενειών, που άρχισε την περασμένη Τετάρτη.

Μια πόλη σε γιορτή

Τραγούδια, προσευχή και ενθουσιασμός  των παιδιών  είναι τα χαρακτηριστικά  αυτών των ημερών της χαράς και της αναμονής.  Σε όλη τη διαδρομή  που θα διατρέξει  ο Ποντίφικας  ήδη κυματίζουν σημαίες  της Ιρλανδίας και του Βατικανού . Σε διάφορες  περιφέρειες της πόλης διακρίνονται εθελοντές για την εξασφάλιση της τάξης.

Ένας μεγάλος αριθμός οικογενειών  ακόμη και με ανάπηρα άτομα  προσερχόμενα από την Αφρική και την Ινδία  εκδηλώνουν  με το δικό τους τρόπο τον ενθουσιασμό τους. Όλες όμως οι εκδηλώσεις εμψυχώνονται  από το Λόγο του Θεού. Στις διάφορες συναντήσεις που μέχρι  τώρα έχουν εμψυχώσει την Παγκόσμια Συνάντηση των Οικογενειών  έγινε εμβάθυνση  διαφόρων θεμάτων  που συνοδεύτηκαν από διάφορες επίκαιρες εμπειρίες.

Το δώρο νέας ζωής

Ο Σεβασμιότατος  Eamon Martin, Αρχιεπίσκοπος της Armagh και Πριμάτος όλης της Ιρλανδίας, αναφερόμενος στην Αποστολική Παραίνεση του Πάπα Φραγκίσκου “Amoris Laetitia”  επικέντρωσε   την παρέμβασή του  σε ένα ύψιστο δώρο:  αυτό της νέας ζωής.  “Έχω συγκινηθεί  – είπε ο Αρχιεπίσκοπος –  από το παράδειγμα γυναικών και ανδρών, αρκετών από αυτούς μητέρες και πατέρες  που είναι διατεθειμένοι να γίνουν η φωνή  των μη γεννηθέντων παιδιών  που γι’ αυτό το λόγο είναι χωρίς φωνή.”.  Οι νέοι – παρατήρησε ο Αρχιεπίσκοπος – περιτριγυρίζονται  από αυτό που ο Πάπας χαρακτηρίζει ως ‘κουλτούρα του σκάρτου’ και από μία νοοτροπία  αντισυλληπτική  και ενάντια στη γέννηση.

Ιεραπόστολοι υπέρ της ζωής

Στους ίδιους τους νέους προσφέρεται  «μια τεχνοκρατική εμπορευματοποίηση» της γέννησης του παιδιού  και «ανεξάρτητα από κάθε σεξουαλική σχέση».  Για τα άτομα «που εμπνέονται από το Ευαγγέλιο της ζωής και από το Ευαγγέλιο  της οικογένειας  είμαστε  όλοι καλεσμένοι  να γιάνουμε  «ιεραπόστολοι  για την υπεράσπιση της ζωής»  στο σπίτι μέσα στις οικογένειές μας, αλλά και στις ενορίες μας  και στους τόπους της εργασίας μας.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχήθηκε στον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο ΡΚαθολικών Τήνου κ. Ιωσήφ

Σήμερα το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , συνοδευόμενος από Αρχιερατικό Επίτροπο Τήνου, Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό, μετέβη στο Επισκοπείο της ΡΚαθολικής Αρχιεπισκοπής και ευχήθηκε

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 28 Μαρτίου 2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου