ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Της οποίας η σεπτή και θαυματουργή εικόνα βρίσκεται
στον Ιερό Καθολικό 
Μητροπολιτικό Ναό της Κέρκυρας

Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν
Δέσποινα Θεοτόκε,
Μητέρα της Ευσπλαχνίας
Μητέρα του Ελέους,
Εσένα, παρακαλούμε, να σκέπεις, να φρουρείς και να διαφυλάττεις, εμάς τους ταπεινούς ικέτες σου,  το χωριό μας, την πόλη μας, την πατρίδα μας και ολόκληρη την ανθρωπότητα, που με πίστη εμπιστευόμαστε σ’ εσένα.
Συ η οποία, στα πόδια του Εσταυρωμένου Υιού σου και σωτήρα μας Χριστού,
έδειξες την αλληλεγγύη σου με όλη την πονεμένη ανθρωπότητα, άκουσε τη φωνή των παιδιών σου, την οποία σήμερα απευθύνουμε προς Εσένα,με τη βεβαιότητα πως θα μας συντρέξεις σε κάθε μας ανάγκη και θα απαλύνεις, με τη μητρική σου στοργή, κάθε πόνο και θλίψη μας.

Συ η Ζωοδόχος πηγή, η Θεραπεία των ασθενών και η παρηγοριά των τεθλιμμένων, δέξου μας ως ικέτες με την απαράμιλλη γλυκύτητα και τη θαλπωρή της μητρικής σου αγάπης, με την οποία αδιαλείπτως μεσιτεύεις προς τον Θεό για τη σωτηρία όλων των παιδιών σου.

Εισάκουσε τις ικεσίες μας, Μητέρα του Λυτρωτή, και θεράπευσέ μας από κάθε ασθένεια της ψυχής και του σώματος.

Ιδιαίτερα σήμερα καταφεύγουμε σ’ εσένα και σε παρακαλούμε να στρέψεις το ευσπλαχνικό βλέμμα σου, προς όλους εκείνους που υποφέρουν εξαιτίας της νέας μάστιγας που ταλαιπωρεί το ανθρώπινο γένος, σπέρνοντας πόνο και θάνατο σε κάθε γωνιά της γης.

Προστάτεψέ μας από αυτή τη νέα ασθένεια και, με τη μεσιτεία Σου προς τον Ουράνιο Πατέρα, κάνε να σταματήσει η μετάδοσή της.

Απάλλαξε από τις ταλαιπωρίες όλους εκείνους που έχουν μολυνθεί και βοήθησε ώστε σύντομα η επιστήμη να βρει τρόπο να καταπολεμήσει αυτή την ασθένεια αλλά και όλες τις ασθένειες που ταλαιπωρούν τα παιδιά Σου.

Παναγία της Υγείας, εμπιστευόμαστε στη Μητρική σου αγάπη και φροντίδα, την υγεία όλων των ασθενών. Κάνε να αντιμετωπίζουμε με υπομονή κάθε ασθένεια, και ενίσχυσε με την πίστη τις αδύναμες, εύθραυστες και φοβισμένες καρδιές μας, ώστε να υψώνουμε με αγαλλίαση προς τον Θεό τον ύμνο της σωτηρίας των λυτρωμένων παιδιών Του, τον οποίο εκφράζουμε με τον δικό σου ύμνο δοξολογίας:

«Μεγαλύνει η ψυχή μας τον Κύριο και αγάλλεται το πνεύμα μας για το Θεό το Σωτήρα μας… διότι το έλεός του από γενεά σε γενεά υπάρχει σε όσους με δέος τον υπακούνε». Αμήν.

Δόξα Πατρί και Υιώ και Αγίω Πνεύματι 
Και νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ο σεισμός στην Τουρκία και Συρία…

Δυστυχώς ο σεισμός των 7.9 ρίχτερ που έπληξε Τουρκία και Συρία προξένησε μεγάλο αριθμό θυμάτων, που συνεχώς μεγαλώνει. Ο Πάπας Φραγκίσκος απέστειλε αμέσως συλλυπητήρια τηλεγραφήματα,

6η Κυριακή του Έτους

  ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Ψλ 31 [30], 3-4) Ας είσαι για μένα οχυρωμένο κάστρο, και τόπος καταφυγής, για να με σώσεις. Επειδή εσύ είσαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου