Προσευχή για τους Ιερείς

31740186517 ebddfbbfd9 k 980x653

Προσευχή για τους Ιερείς

Παντοδύναμε και αιώνιε Θεέ, κοίταξε με ευμένεια το πρόσωπο του Υιού Σου, του αιώνιου Αρχιερέα, και, για χάρη της αγάπης Του, ευσπλαχνίσου τους ιερείς σου. Θυμήσου, ω Πολυεύσπλαχνε Πατέρα, ότι δεν είναι παρά αδύναμα και εύθραυστα πλάσματα. Κράτησε μέσα τους ζωντανή τη φωτιά της αγάπης σου. Φύλαξέ τους δίπλα σου, ώστε ο εχθρός να μην επικρατήσει εναντίον τους και να μην είναι καμία στιγμή ανάξιοι της υπέροχης κλίσης τους.

Ω Ιησού, προσεύχομαι για τους πιστούς και ένθερμους ιερείς Σου που εργάζονται κοντά ή σε απομακρυσμένες αποστολές· για τους ιερείς Σου που είναι σε πειρασμό· για τους ιερείς Σου που υποφέρουν από μοναξιά και ερήμωση· για τους νέους ιερείς Σου, για τους ηλικιωμένους ιερείς Σου· για τους ασθενείς ιερείς Σου, για τους ετοιμοθάνατους ιερείς Σου, για τις ψυχές των ιερέων Σου που δεν   έχουν ακόμη απολαύσει τη θέα του προσώπου Σου.

Αλλά, πάνω απ’ όλα, Σου εμπιστεύομαι τους ιερείς που μου είναι πιο αγαπημένοι: τον ιερέα που με βάπτισε, ή εκείνον που μου συγχώρησε τις αμαρτίες· τους ιερείς των οποίων παρακολούθησα τη Θεία Λειτουργία και που μου έδωσαν το Σώμα και το Αίμα Σου στην Αγία Κοινωνία· τους ιερείς που με εκπαίδευσαν και με δίδαξαν, με ενθάρρυναν και με συμβούλεψαν· όλους τους ιερείς προς τους οποίους έχω χρέος ευγνωμοσύνης.

Ω Ιησού μου! Φύλαξέ τους μαζί, δίπλα στην Καρδιά Σου, και χάρισέ τους άφθονες ευλογίες στο χρόνο και στην αιωνιότητα. Αμήν.

Πάτερ ημών, Χαίρε Μαρία (3), Δόξα Πατρί

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 27 Ιανουαρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Πρόγραμμα Ενοριών

   Οικισμός Ενορία 28–29 Ιανουαρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Κυριακή 09.30

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου