Προσευχή για την ευημερία και την ειρήνη του λαού της Αρμενίας

Προσευχή για την ευημερία και την ειρήνη του λαού της Αρμενίας

Άρχισε προχθές και ολοκληρώθηκε χθες  η επίσκεψη  του Σεβασμιοτάτου Paul Gallagher, υπεύθυνου για τις σχέσεις της Αγίας Έδρας με τα κράτη, στην Αρμενία . Ο  αξιωματούχος  εγκαινίασε  την πρώτη ημέρα με την επίσκεψη στο Μνημείο της Γενοκτονίας Μνημείο στο Ερεβάν, την πρωτεύουσα της χώρας.

Το μήνυμα για τα θύματα της γενοκτονίας

Στους χώρους που αφιερώθηκαν στη μνήμη της σφαγής ενάμισι εκατομμυρίου Αρμενίων, που διαπράχθηκε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία μεταξύ 1915 και 1916, ο Σεβασμιότατος Paul Gallagher έβαλε την υπογραφή του στο Βιβλίο της Τιμής αφήνοντας ένα μήνυμα στο οποίο εκφράζει τον πόνο για το θύματα της σφαγής που έλαβε χώρα πριν από έναν αιώνα. "Το έλεος του Θεού να παρέχει αιώνια ανάπαυση σε όσους έχασαν τη ζωή τους και να συμβάλλουν στην αποκατάσταση της δικαιοσύνης και του σεβασμού στις ανθρώπινες σχέσεις για έναν καλύτερο κόσμο", αναφέρει το κείμενο του αξιωματούχου. "Είθε ο Θεός – έγραψε τον Γκάλλαγκερ – να ενισχύσει τους απογόνους των θυμάτων, των οικογενειών τους και ολόκληρου του Αρμενικού έθνους".

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 29 Μαΐου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου