ΠΡΩΗΝ ΜΟΝΗ ΩΣ ΚΕΝΤΡΟ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

5

ΠΡΩΗΝ ΜΟΝΗ ΩΣ ΚΕΝΤΡΟ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Η είδηση μάς αφορά γιατί στο νέο αυτό “Κέντρο” θα φιλοξενηθούν πρόσφυγες από τη Λέσβο, που έφθασαν ή θα φθάσουν στη Ρώμη μέσω των “ ανθρωπιστικών διαδρόμων ”  που υλοποιεί η Κοινότητα του Αγίου Αιγιδίου. Εκεί θα περάσουν το πρώτο διάστημα, μέχρι να μπορέσουν να βρουν εργασία και να έχουν δικό τους σπίτι.
Η προσφορά του δωρεάν κτιρίου προς την Υπηρεσία Φιλανθρωπίας ( Elemosineria Apostolica) του Πάπα, στην οποία προΐσταται ο πολωνός Καρδινάλιος K. Krajewski, έγινε από τις Αδελφές “ Δούλες της Θείας Πρόνοιας ” της Κατάνιας και χαρακτηρίσθηκε, από τον Καρδινάλιο, ως πρώτος “καρπός” της νέας παπικής εγκυκλίου “ Όλοι Αδέλφια ”. Το κτίριο γνωστό ως Villa Serena, επί της οδού Pisana, έχει χωρητικότητα 60 ατόμων.
Την ευθύνη λειτουργίας του κτηρίου θα έχει η Κοινότητα του Αγίου Αιγιδίου, η οποία, μέσω των “Ανθρωπιστικών Διαδρόμων”, έχει διασώσει και μεταφέρει νόμιμα στην Ιταλία, τα τελευταία χρόνια, πάνω από 2600 άτομα κυρίως από την Αφρική, εσχάτως δε (και) από τη χώρα μας.

Πληροφορίες από VaticanNews και Vatican Indider
Φωτογραφία από VaticanNews

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 30.9–1.10 2023

Οικισμός Ενορία 30 Σεπτεβρίου – 1 Οκτωβρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού Κυριακή 09.00 Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 27 Σεπτεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023   Κατήχηση. Το αποστολικό ταξίδι στη Μασσαλία επί τη ευκαιρία των «Μεσογειακών Συναντήσεων»

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου