ΠΡΩΗΝ ΜΟΝΗ ΩΣ ΚΕΝΤΡΟ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

5

ΠΡΩΗΝ ΜΟΝΗ ΩΣ ΚΕΝΤΡΟ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Η είδηση μάς αφορά γιατί στο νέο αυτό “Κέντρο” θα φιλοξενηθούν πρόσφυγες από τη Λέσβο, που έφθασαν ή θα φθάσουν στη Ρώμη μέσω των “ ανθρωπιστικών διαδρόμων ”  που υλοποιεί η Κοινότητα του Αγίου Αιγιδίου. Εκεί θα περάσουν το πρώτο διάστημα, μέχρι να μπορέσουν να βρουν εργασία και να έχουν δικό τους σπίτι.
Η προσφορά του δωρεάν κτιρίου προς την Υπηρεσία Φιλανθρωπίας ( Elemosineria Apostolica) του Πάπα, στην οποία προΐσταται ο πολωνός Καρδινάλιος K. Krajewski, έγινε από τις Αδελφές “ Δούλες της Θείας Πρόνοιας ” της Κατάνιας και χαρακτηρίσθηκε, από τον Καρδινάλιο, ως πρώτος “καρπός” της νέας παπικής εγκυκλίου “ Όλοι Αδέλφια ”. Το κτίριο γνωστό ως Villa Serena, επί της οδού Pisana, έχει χωρητικότητα 60 ατόμων.
Την ευθύνη λειτουργίας του κτηρίου θα έχει η Κοινότητα του Αγίου Αιγιδίου, η οποία, μέσω των “Ανθρωπιστικών Διαδρόμων”, έχει διασώσει και μεταφέρει νόμιμα στην Ιταλία, τα τελευταία χρόνια, πάνω από 2600 άτομα κυρίως από την Αφρική, εσχάτως δε (και) από τη χώρα μας.

Πληροφορίες από VaticanNews και Vatican Indider
Φωτογραφία από VaticanNews

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 7 Δεκεμβρίου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιωσήφ στη Μυτιλήνη

Ποιμαντική επίσκεψη στην ενορία Μυτιλήνης, το διήμερο 3-4 Δεκεμβρίου, πραγματοποίησε ο Αρχιεπίσκοπός μας Ιωσήφ, με την ιδιότητα του Αποστολικού Τοποτηρητή της Καθολικής Επισκοπής Χίου, Λέσβου,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου