“Ποτέ πια παιδιά δούλοι, στρατολογημένα, κακοποιημένα”

“Κάνω έκκληση στη συνείδηση όλων, θεσμούς και οικογένειες, ώστε  τα παιδιά να προστατεύονται πάντοτε και να εξασφαλίζεται η ευημερία τους, για να μη πέσουν  σε κατάσταση δουλείας, στρατολόγησης  σε οπλισμένες ομάδες ή κακοποιήσεων. Προτρέπω τη διεθνή κοινότητα  να επαγρυπνεί για την προστασία της ζωής τους, εγγυημένη  σε κάθε αγόρι και κορίτσι  το δικαίωμα του σχολείου  και της εκπαίδευσης, ώστε η ανάπτυξή τους  να είναι  ήρεμη  και να βλέπουν το μέλλον με αισιοδοξία.

Με αυτά τα λόγια, ο Πάπας Φραγκίσκος , στο τέλος της γενικής ακρόασης προχθές, Τετάρτη 2016, με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας  των δικαιωμάτων των παιδιών  και των εφήβων  που τελείται την Κυριακή  20 Νοεμβρίου. Η ημερομηνία υπενθυμίζει  την Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών κατά την οποία  υιοθέτησε, το έτος 1989,  στην Συμφωνία του ΟΗΕ πάνω στα δικαιώματα  των παιδιών και των εφήβων. Είναι περισσότερες  από 190 οι Χώρες που υπέγραψαν αυτή τη Συμφωνία.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

7η Κυριακή του Πάσχα (B)

7η    ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (Β)               ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ.27(26),7-9                     ΕΙΣΑΚΟΥΣΕ, Κύριε, τη φωνή μου, με την οποία κραυγάζω. Για Σένα είπε η καρδία

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου