ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΓΕΜΑΤΗ ΑΝ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑ

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΓΕΜΑΤΗ ΑΝ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑ

Όλος ο πλανήτης βιώνει μια κρίση. Σε αυτήν την πιο σοβαρή στιγμή υπάρχει ανάγκη καθοδήγησης για να μας συνοδεύσει και να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε το νόημα αυτού που ζούμε.

Σε αυτήν την περίπτωση χρειαζόμαστε φωνές που μπορούν να μιλήσουν σε όλους, ηγέτες που μπορούν να καταλάβουν τι συμβαίνει, αλλά και να δείξουν το δρόμο για το μέλλον μετά τον κορανοϊό. Ο Πάπας είναι «περιορισμένος». Για έναν Ποντίφικα που από την αρχή της εκλογή στην έδρα του Πέτρου έχει δηλώσει ότι η Εκκλησία πρέπει να είναι «εξερχόμενη», η κατάσταση της να βρίσκεται σε «εγκλεισμό» είναι παράδοξη.

Η λειτουργική γιορτή που τελείωσε με μια ευλογία Urbi et Orbi σε μια κενή πλατεία του Αγίου Πέτρου την Παρασκευή 27 Μαρτίου, ήταν η εικόνα μιας παγκόσμιας κατάστασης. Η κενότητα της πλατείας απορροφήθηκε από μόνη της οι φωνές ενός κόσμου που είναι άρρωστος ή κινδυνεύει από ασθένεια, εκείνων που καλούνται να μείνουν στο σπίτι, σε απομόνωση ή καραντίνα. Ποτέ η πλατεία του Αγίου Πέτρου δεν ήταν πιο γεμάτη με ανθρώπους όπως εκείνη την Παρασκευή.

Πηγή:  civiltà cattolica

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΑΤΡΤΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 21 Φεβρουαρίου 2024               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου