«Ποτέ δεν ένοιωσα μόνος μου» Ο Πάπας συνάντησε το Σαλεσιανό που είχε απαχθεί στην Υεμένη

«Ποτέ δεν ένοιωσα μόνος μου» Ο Πάπας συνάντησε το Σαλεσιανό που είχε απαχθεί στην Υεμένη

13 Σεπτεμβρίου 2017

Γονάτισε στο έδαφος για να φιλήσει τα πόδια του Πάπα, ο οποίος γρήγορα τον βοήθησε να σηκωθεί όρθιος και του φίλησε τα χέρια. Αυτή η συγκλονιστική εικόνα διαδραματίστηκε στην Σάντα Μάρθα το πρωί της Tετάρτης 13 Σεπτεμβρίου μετά την Γενική Ακρόαση. Ο π. Τhomas Uzhunnalil, ο ινδός Σαλεσιανός πατέρας, απελευθερώθηκε  σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά την απαγωγή του κατά τη διάρκεια τρομοκρατικής επίθεσης, στην Υεμένη.  Ο πάπας Φραγκίσκος τον αγκάλιασε και τον ενθάρρυνε, διαβεβαιώνοντάς τον ότι θα συνεχίσει να προσεύχεται γι' εκείνον, όπως έκανε κατά τη διάρκεια της απαγωγής του. Και, εμφανώς συγκινημένος, τον ευλόγησε.

Ο π.Thomas, ευχαρίστησε τον Πάπα λέγοντάς του ότι προσευχόταν κάθε ήμερα για εκείνον, προσφέροντας τον πόνο του για την αποστολή του και το καλό της Εκκλησίας. Λόγια που συγκίνησαν τον Πάπα.

Ο π. Τhomas, απήχθη στις 4 Μαρτίου 2016 στο Άντεν σε τρομοκρατική επίθεση σε γηροκομείο των Ιεραπόστολων της Αγάπης. Όπως εκμυστηρεύτηκε στο L' Osservatore Romano επειδή δεν μπορούσε να τελέσει την Ευχαριστία «κάθε μέρα έλεγε από μέσα του, στην καρδιά του τα λόγια της Θ. Λειτουργίας». Ο π. Thomas είπε ότι θα συνεχίσει να «προσεύχεται για όλους εκείνους που ήταν κοντά του πνευματικά», μνημονεύοντας τις τέσσερις αδελφές και τους δώδεκα λαϊκούς που δολοφονηθήκαν κατά τη στιγμή της απαγωγής του.

Ιδιαίτερα λόγια ευγνωμοσύνης είχε ο π.Thomas για την κυβέρνηση του Ομάν που εργάστηκε για την απελευθέρωσή του. Η Αγία Έδρα, είχε ήδη εκφράσει σε δήλωσή της τις ευχαριστίες της για εκείνους που εργάστηκαν για την εύρεση και την απελευθέρωση του ιερέα:  τον Σουλτάνο ​​του Ομάν και τις αρμόδιες αρχές.

Παρών στην συνάντηση με τον Πάπα ήταν ο Καρδινάλιος Oswald Gracias της Βομβάης, ο οποίος είπε στο  L' Osservatore Romano: «Μετά από αυτή τη δοκιμασία το βασικό μήνυμα που ο π. Thomas θέλει να μεταδώσει είναι ότι «ο Ιησούς είναι μεγάλος και μας αγαπά». «Πραγματικά, κάθε μέρα, ένιωθα τον Ιησού δίπλα μου, και πάντα ήξερα και ένιωθα στην καρδιά μου ότι δεν ήμουν μόνος» είπε ο π. Thomas συγκινημένος.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Angelus, Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2022   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα, καλή Κυριακή! Σήμερα, Β’ Κυριακή της Παρουσίας, το

5 Δεκεμβρίου μνήμη του Αγίου Σάββα του Οσίου

Γεννήθηκε στη Ματουλάσκη της Καισάρειας στην Καππαδοκία από χριστιανούς γονείς. Νεαρός ακόμα εισέρχεται στη σχολή ενός μοναστηριού στην ίδια πόλη. Εκεί ανακαλύπτει την κλήση του

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 5 Δεκεμβρίου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου