Πολωνικό έλατο και φάτνη από τη Νάπολη

Πολωνικό έλατο και φάτνη από τη Νάπολη

Για τα Χριστούγεννα του 2017 στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου, θα συνεργαστούν η Πολωνία και η Ιταλία. Το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο θα προέρχεται από την πατρίδα του Αγίου Ιωάννη Παύλου Β΄, ενώ η φάτνη θα είναι «ιταλικότατη», για την ακρίβεια από τη Νάπολη. Την προσφέρει το τοπικό μοναστήρι του Montevergine, της επαρχίας του Benevento (περιοχή της Καμπανίας). Διαβάζουμε σε ένα δελτίο τύπου που κυκλοφόρησε σήμερα, Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017, από το Κυβερνείο του Κράτους της Πόλης του Βατικανού.

Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 7 Δεκεμβρίου, στις 16:30 η ώρα. Μέσα στο πρωινό δύο αντιπροσωπείες – η μια από την Καμπανία και η άλλη από την Πολωνία –  θα γίνουν δεκτές σε ακρόαση από τον Ποντίφικα, μαζί με μικρά παιδιά που θα πραγματοποιήσουν τη διακόσμηση.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, πρόκειται για μικρούς ασθενείς που υποβάλλονται σε θεραπεία στα ογκολογικά τμήματα ορισμένων ιταλικών νοσοκομείων, οι οποίοι συμμετείχαν σε ένα πρόγραμμα δημιουργικής θεραπείας μέσα από την κεραμική που διοργάνωσε και διαχειρίστηκε το Ίδρυμα contessa Lene Thunonlus. Φέτος συμμετείχαν και μικρά παιδιά από τις σεισμικές περιοχές της Κεντρικής Ιταλίας, της αρχιεπισκοπής του Spoleto-Norcia.

Το δέντρο – για την ακρίβεια: το ερυθρέλατο – θα προσφερθεί από την αρχιεπισκοπή του Ełk, της βορειοανατολικής Πολωνίας. Έχει περιφέρεια σχεδόν δέκα μέτρα στη βάση και 28 μέτρα ύψος. Για να φτάσει στην Αιώνια Πόλη, ο γίγαντας αυτός θα πραγματοποιήσει ένα ταξίδι πάνω από 2.000 χιλιόμετρα διασχίζοντας την Κεντρική Ευρώπη, όπως αναφέρει το ανακοινωθέν του Βατικανού.

Το δέντρο και η φάτνη θα παραμείνουν φωτισμένα έως τις 7 Ιανουαρίου 2018, εορτή της βάπτισης του Κυρίου, η οποία θα τελεστεί την Κυριακή μετά τα Θεοφάνεια. (pdm)

Μετάφραση: ρφ

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ  ΤΗΣ 3ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 23 Μαρτίου 2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου