Ποιος βάζει φρένο στην αποκατάσταση του Αγίου Ιωσήφ;

7

Ποιος βάζει φρένο στην αποκατάσταση του Αγίου Ιωσήφ;

Παρέμβαση Ανδρέα Μιχαηλίδη προς την Περιφέρεια με την Αρχαιολογική Υπηρεσία να ανταπαντά ότι έχουν δοθεί όλες οι εγκρίσεις για το συγκεκριμένο έργο.
Το θέμα της αποκατάστασης του Καθολικού Ιερού Ναού του Αγίου Ιωσήφ, θίγει σε ανακοίνωσή του ο Βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, σημειώνοντας ότι το πολύπαθο αυτό έργο, παρόλο που θα έπρεπε να είναι εδώ και χρόνια στην άμεση προτεραιότητα των υπηρεσιών, ως χριστιανικός τόπος λατρείας, συνεχίζει σήμερα να παραμένει στην άθλια αυτή κατάσταση, η οποία προσβάλλει τον τόπο μας.
«Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι έχουν εκπονηθεί τα τεύχη δημοπράτησης του έργου, η δημοπράτησή του ακόμη εκκρεμεί. Προτρέπουμε την Περιφερειακή Ενότητα Χίου να προχωρήσει άμεσα στη δημοπράτηση του έργου και να θέσει τέλος σ’ αυτήν την αθλιότητα, που προσβάλλει τη θρησκευτική και πολιτισμική παράδοση του τόπου μας», αναφέρει ο Βουλευτής.
«Περιμένουμε την αρχαιολογία»
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο αντιπεριφερειάρχης Παντελής Μπουγδάνος, επεσήμανε ότι, μετά τα αρχαιολογικά ευρήματα στην περιοχή του Κολεγίου, αναμένει την έγγραφη απάντηση από την Αρχαιολογική Υπηρεσία για το αν μπορεί να ξεκινήσει το έργο, λέγοντας ότι η προφορική έγκριση είναι ήδη γνωστή.
Από την πλευρά της πάντως η Αρχαιολογική Υπηρεσία, διαψεύδει ότι υπάρχει οποιαδήποτε καθυστέρηση στο θέμα της αποκατάστασης του Ιερού Ναού που είναι στη δικαιοδοσία της Καθολικής Επισκοπής Χίου, σημειώνοντας ότι έχει δώσει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις προκειμένου το έργο να ξεκινήσει άμεσα.

https://www.politischios.gr/hios-poli/poios-bazei-phreno-sten-apokatastase-tou-agiou-ioseph-vid

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

27η Κυριακή του Έτους, Γ

  27η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, Κύκλος Γ ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Εσθ 4, 17γ) Τα πάντα, Κύριε, είναι υποταγμένα σ’ εσένα, και κανείς δεν μπορεί

Πρόγραμμα Ενοριών 1-2/10/2022

   Οικισμός Ενορία 1–2 Οκτωβρίου 2022 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Σάββατο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου