ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Η απάντηση είναι απλή : Ο ΑΛΛΟΣ ( ποτέ εμείς ) !
Τι σκοπό έχουν όσοι προσπαθούν να μάς αφυπνίσουν για να προστατεύσουμε το περιβάλλον : ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ !

Έτσι η ζωή συνεχίζεται και όλοι έχουμε καθαρή τη συνείδησή μας
η τουλάχιστον έτσι προσπαθούν να μάς πείσουν όσοι ευθύνονται ή αδιαφορούν
Χθεσινό παράδειγμα ο Πρόεδρος της Βραζιλίας, που ανακάλυψε τις … ΜΚΟ ως υπεύθυνες για τις φωτιές που κατακαίγουν από βδομάδες την Αμαζονία. Δηλώνει ότι η χώρα του δεν έχει τα πυροσβεστικά μέσα να την περιορίσει και κατηγορεί όσους ζητούν να ληφθούν μέτρα, όπως τον γάλλο Πρόεδρο, ως … αποικιοκράτες.

Η Σύνοδος των Επισκόπων της Λατινικής Αμερικής ( CELAM) έχει βέβαια άλλη άποψη και την εξέφρασε τη 22./ 8 “ Οι φωτιές που καίνε την Αλάσκα, τη Σιβηρία, τη Γροιλανδία, τα Κανάρια Νησιά και ιδιαίτερα την Αμαζονία δεν έχουν τοπικές αλλά παγκόσμιες διαστάσεις. Είναι τρομακτική φυσική καταστροφή. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους αδελφούς μας ιθαγενείς πληθυσμούς και ζητούμε αλληλεγγύη και άμεση βοήθεια από όλο τον Κόσμο.“ Η ανακοίνωση φυσικά αναφέρεται και στη Σύνοδο για την Αμαζονία που έχει συγκαλέσει ο Πάπας τον προσεχή Οκτώβριο και τονίζει τη σπουδαιότητα για τον πλανήτη που έχει η διατήρηση της βιοποικιλότητας της περιοχής , καταλήγοντας “ Να μην επιστρέψουμε τα σημάδια της καταστροφής και του θανάτου να συνοδεύουν τα βήματά μας στη Γη, γιατί όταν η Αμαζονία υποφέρει, όλος ο κόσμος υποφέρει ”

Μέχρι να κατηγορηθεί και η … Εκκλησία ότι εξυπηρετεί συμφέροντα, όταν μιλάει για το περιβάλλον, ας αναφερθούμε και σε άλλο “ εκπρόσωπο συμφερόντων“ ή απλώς “αφελή” πρόσωπο, όπως τουλάχιστον αρχίζουν να την παρουσιάζουν.
Αναφερόμαστε στη 16 ½ χρονών μαθήτρια από τη Σουηδία την Greta Thunberg, η οποία ήταν “χαριτωμένη” και “μαθήτρια που δεν ενδιαφέρεται μόνο για το tablet της ” μέχρι να γίνει ευρύτερα γνωστή. Τώρα που αρχίζει να ενοχλεί, γιατί αυξάνουν οι ακροατές της και η δράση της έχει δημοσιότητα και πιέζει τις κυβερνήσεις και τις ρυπογόνες βιομηχανίες, οι αντιδράσεις είναι καταιγιστικές : είναι αφελής, δεν ξέρει τι λέει, χρησιμοποιείται από τους γονείς της ( οι οποίοι ήταν έτσι κι αλλιώς διάσημοι ως ηθοποιός και τραγουδίστρια όπερας αντίστοιχα ) για… δημοσιότητα, την “πληρώνουν ” οι “vegan”( όσοι δεν τρώνε κρέας… ), μιλά σε έντυπα ( τα οποία τυπώνονται σε χαρτί, άρα καταστρέφονται δάση …) χρησιμοποιεί κοινωνικά μέσα δικτύωσης και κινητό τηλέφωνο ( άρα ρυπαίνει… ), έχει παρατήσει προσωρινά το σχολείο ( κακό παράδειγμα στους νέους ! ) ταξιδεύει τον κόσμο με πλοίο που δεν ρυπαίνει ( να μάς το αποδείξει ! ) επομένως είναι ΟΙΚΟΦΑΣΙΣΤΡΙΑ !
Να προσθέσω ότι ο Πάπας Φραγκίσκος έχει επαινέσει τη δράσης της, άρα ύποπτη και ως ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΗ ΦΙΛΟΚΑΘΟΛΙΚΗ…

Όσο κι αν κάποιες προσπάθειες απαξίωσης όσων μιλούν για προστασία του περιβάλλοντος είναι για γέλια, οι φωτιές, οι ανεξέλεγκτες χωματερές και η ρύπανση των θαλασσών μας που και εμείς αντιμετωπίζουμε στη χώρα μας, πρέπει να μάς έχουν σε συνεχή εγρήγορση και πίεση προς τους αρμόδιους για άμεση αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος !

Φωτογραφία πυροσβέστη στην Αμαζονία

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”
 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου