ΠΙΑΤΣΕΝΤΖΑ : ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ, ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟ’Ι’ΟΥ, ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ

ΠΙΑΤΣΕΝΤΖΑ: ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ, ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟ'Ι'ΟΥ, ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ

Ο θάνατος είναι ίδιος για όλους και μας φέρνει πιο κοντά με τους συμπολίτες μας.
Αυτή θα μπορούσε να πει κανείς ήταν η σκέψη της Δημάρχου της Piacenza Patrizia Barbieri, όταν έμαθε για το θάνατο του 32χρονου Σύριου ερευνητή, μουσουλμάνου στο θρήσκευμα, Iyad Aldagre. O αποβιώσας από τον κορωνοϊό ζούσε στην πόλης της και άφησε πίσω ένα 5χρονο παιδί από το γάμο του με την Francesca Bocca, καθηγήτρια αραβικής γλώσσας και πολιτισμού και Διευθύντριας του Ινστιτούτου Ισλαμικών Σπουδών.
Η χήρα ενημέρωσε τη Δήμαρχο η οποία, παρόλο που ήταν σε καραντίνα και η ίδια, έσπευσε να υπογράψει την παραχώρηση 30 θέσεων ταφής στο δημοτικό κοιμητήριο για τους ισλαμικής πίστης κατοίκους. “ Δε ζητάμε τίποτα άλλο, μόνο ένα χώρο ταφής στα κοιμητήρια για τους νεκρούς μας, με κατεύθυνση προς τη Μέκκα ” δήλωσε εκπρόσωπος της ισλαμικής κοινότητας στα ιταλικά ΜΜΕ.
Η Francesca Bocca δήλωσε ότι συγκινήθηκε από την ανταπόκριση της Δημάρχου, ανέφερε ότι έχει πολύ καλές σχέσεις με την οικογένεια του συζύγου της, η οποία ζει στη Συρία και έχουν χάσει άλλο ένα γιο, στον πόλεμο, ότι ως ζευγάρι συμμετείχαν σε πολλές διαθρησκειακές συναντήσεις. Η ίδια, είχε κάνει πολλές εισηγήσεις σε εκδηλώσεις της τοπικής Επισκοπής, το 2019, παρουσιάζοντας το Κείμενο για την Ανθρώπινη Αδελφοσύνη που υπέγραψαν την 4-2-2019 στα HAE ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Μεγάλος Ιμάμης Ahmad Al-Tayyib στις όποιες είχε παραστεί και ο σύζυγός της, πιστός στη θρησκεία του αλλά και υποστηρικτής της συνεννόησης των θρησκειών, με σκοπό το γενικό καλό. Ελπίζει ότι οι φίλοι του συζύγου της, χριστιανοί και μουσουλμάνοι, θα μπορούν να προσεύχονται μαζί, στη μνήμη του.

Πληροφορίες και φωτογραφία της Δημάρχου από VaticanNews

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ
 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 27 Ιανουαρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Πρόγραμμα Ενοριών

   Οικισμός Ενορία 28–29 Ιανουαρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Κυριακή 09.30

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου