ΠΕΡΠΑΤΗΣΕ ΣΙΩΠΗΛΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ

ΠΕΡΠΑΤΗΣΕ ΣΙΩΠΗΛΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ

Ο Πάπας Φραγκίσκοςπραγματοποίησε επίσκεψη στο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς – Μπίρκεναου.

Είναι ο τρίτος συνεχής πάπας που επισκέπτεται το μέρος, όπου οι δυνάμεις του Αδόλφου Χίτλερ σκότωσαν πάνω από 1 εκατομμύρια ανθρώπους, οι περισσότεροι των οποίων ήταν Εβραίοι.

Ο Πάπας Φραγκίσκος περπάτησε αργά κάτω από την περιβόητη πύλη του στρατοπέδου που αναγράφει το περιβόητο «Arbeit Macht Frei» (Η Εργασία Απελευθερώνει) και δήλωσε ότι αντί να προβεί σε ομιλία, προτιμά να εκφράσει την λύπη του μέσω της σιωπής και της προσευχής.

Έχει προγραμματιστεί, ο Πάπας Φραγκίσκος να συναντηθεί με 12 επιζώντες που ήταν έγκλειστοι στο στρατόπεδο, που τώρα αποτελεί μουσείο στην μνήμη των θυμάτων.

Περίπου 200 άνθρωποι περίμεναν τον Πάπα στο Μπίρκεναου, μεταξύ τους και μια ομάδα ηλικιωμένων Πολωνών που ρίσκαραν την ζωή τους για να βοηθήσουν και να κρύψουν Εβραίους κατά την διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Αρχιραββίνος της Πολωνίας, Michael Schudrich υποστήριξε την επιλογή του Πάπα να παραμείνει σιωπηλός ξατά την διάρκεια της επίσκεψής του στο στρατόπεδο, δηλώνοντας: «σύχνα άνθρωποι επισκέπτονται το Άουσβιτς και μένουν σιωπηλοί για τις θηριωδίες για όλη τους ζωή».

«Αντ’αυτού, μόλις φύγουμε από το Μπίρκεναου πρέπει να περάσουμε την υπόλοιπη ζωή μας φωνάζοντας, ουρλιάζοντας και παλεύοντας ενάντια σε κάθε είδους αδικίας», δήλωσε την Τετάρτη.

Ο Πάπας ταξίδεψε έκανε και τα τρία χιλιόμετρα προς το Μπίρκεναου, το κύρια τοποθεσία εξόντωσης, ταξιδεύοντας παράλληλα με τις σιδηροδρομικές γραμμές που κατασκευάστηκαν το 1944 για να μεταφέρονται οι φυλακισμένοι μέσω τρένου κατευθείαν στα κρεματόρια και τους θαλάμους αερίων.

Πηγή:agioritkovima.gr

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 29 Νοεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023     Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού.

ΦΡΑΣΕΙΣ_ΚΑΙ_ΙΔΕΕΣ_ΓΙΑ_ΜΕΛΕΤΗ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου