ΠΕΡΠΑΤΗΣΕ ΣΙΩΠΗΛΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ

ΠΕΡΠΑΤΗΣΕ ΣΙΩΠΗΛΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ

Ο Πάπας Φραγκίσκοςπραγματοποίησε επίσκεψη στο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς – Μπίρκεναου.

Είναι ο τρίτος συνεχής πάπας που επισκέπτεται το μέρος, όπου οι δυνάμεις του Αδόλφου Χίτλερ σκότωσαν πάνω από 1 εκατομμύρια ανθρώπους, οι περισσότεροι των οποίων ήταν Εβραίοι.

Ο Πάπας Φραγκίσκος περπάτησε αργά κάτω από την περιβόητη πύλη του στρατοπέδου που αναγράφει το περιβόητο «Arbeit Macht Frei» (Η Εργασία Απελευθερώνει) και δήλωσε ότι αντί να προβεί σε ομιλία, προτιμά να εκφράσει την λύπη του μέσω της σιωπής και της προσευχής.

Έχει προγραμματιστεί, ο Πάπας Φραγκίσκος να συναντηθεί με 12 επιζώντες που ήταν έγκλειστοι στο στρατόπεδο, που τώρα αποτελεί μουσείο στην μνήμη των θυμάτων.

Περίπου 200 άνθρωποι περίμεναν τον Πάπα στο Μπίρκεναου, μεταξύ τους και μια ομάδα ηλικιωμένων Πολωνών που ρίσκαραν την ζωή τους για να βοηθήσουν και να κρύψουν Εβραίους κατά την διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Αρχιραββίνος της Πολωνίας, Michael Schudrich υποστήριξε την επιλογή του Πάπα να παραμείνει σιωπηλός ξατά την διάρκεια της επίσκεψής του στο στρατόπεδο, δηλώνοντας: «σύχνα άνθρωποι επισκέπτονται το Άουσβιτς και μένουν σιωπηλοί για τις θηριωδίες για όλη τους ζωή».

«Αντ’αυτού, μόλις φύγουμε από το Μπίρκεναου πρέπει να περάσουμε την υπόλοιπη ζωή μας φωνάζοντας, ουρλιάζοντας και παλεύοντας ενάντια σε κάθε είδους αδικίας», δήλωσε την Τετάρτη.

Ο Πάπας ταξίδεψε έκανε και τα τρία χιλιόμετρα προς το Μπίρκεναου, το κύρια τοποθεσία εξόντωσης, ταξιδεύοντας παράλληλα με τις σιδηροδρομικές γραμμές που κατασκευάστηκαν το 1944 για να μεταφέρονται οι φυλακισμένοι μέσω τρένου κατευθείαν στα κρεματόρια και τους θαλάμους αερίων.

Πηγή:agioritkovima.gr

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Μελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 5ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 7 Φεβρουαρίου 2023   ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ Ανάγνωσμα από το κατά Μάρκο Άγιο Ευαγγέλιο (7, 1-13) Και

Ο σεισμός στην Τουρκία και Συρία…

Δυστυχώς ο σεισμός των 7.9 ρίχτερ που έπληξε Τουρκία και Συρία προξένησε μεγάλο αριθμό θυμάτων, που συνεχώς μεγαλώνει. Ο Πάπας Φραγκίσκος απέστειλε αμέσως συλλυπητήρια τηλεγραφήματα,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου