ΠΕΡΟΥ ΠΕΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΟΞΥΓΟΝΟ…

8

ΠΕΡΟΥ ΠΕΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΟΞΥΓΟΝΟ…

Η χώρα της Νότιας Αμερικής έχει χτυπηθεί σοβαρά από τον κορωνοϊό. Πάνω από 288.000 θετικοί στο ιό κάτοικοι και 10.000 νεκροί, ο απολογισμός ως τώρα. Όμως εκεί που η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δραματική είναι στην έλλειψη οξυγόνου στα νοσοκομεία.
Χιλιάδες κάτοικοι περιμένουν να προμηθευθούν για τους αρρώστους συγγενείς στο σπίτι. Μια συσκευή που κόστιζε 75 δηλ ΗΠΑ έχει πλέον στη μαύρη αγορά από 500 – 1950 δολ. !
Η Συνοδός της Καθολικής Ιεραρχίας, υπό τον φραγκισκανό Πρόεδρό της ΣΕΒ/Τίτο Miguel Cabrejos Vidarte, σε συνεργασία με Πανεπιστήμια και Συνδικάτα, λάνσαρε την καμπάνια “ Το Περού αναπνέει – Γιατί το Οξυγόνο είναι Ζωή ” και εξηγεί ότι σκοπός τους δεν είναι να μαζέψουν π.χ. 32 εκατ. Δολάρια αλλά να απευθυνθούν στα 32.000.000 Περουβιανών, γιατί “ κανείς δεν είναι τόσο φτωχός ώστε να μη δώσει κάτι ούτε τόσο πλούσιος ώστε να μην έχει ανάγκη να δεχθεί κάτι ” . Είναι εθνική ανάγκη όλοι να βοηθήσουν τη χώρα, για να επανέλθει στη φυσιολογική ζωή.

Πληροφορίες και φωτογραφία από Πρακτορείο Fides

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής

26η Κυριακή του Έτους, Κύκλος Γ   Ο χρόνος και η αιωνιότητα είναι δύο στοιχεία που σήμερα παρουσιάζονται και στα τρία βιβλικά αναγνώσματα. Το ευαγγέλιο

25 Σεπτεμβρίου μνήμη της Αγίας Ευφροσύνης

  Πρόκειται για μια αγία όχι ιδιαιτέρα διαδεδομένη στη Δύση. Γεννήθηκε μεταξύ των ετών 410 και 413 στην Αλεξάνδρεια και ήταν κόρη ενός εύπορου αξιωματικού

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου