ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΦΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΦΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ


Χθες 25 Ιουλίου 2017 ήταν η επέτειος των πενήντα χρόνων της ιστορικής επίσκεψης του Πάπα Παύλου ΣΤ΄ στο Φανάρι όπου έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Αθηναγόρα. (25 Ιουλίου 1967).

Ο λαός του  Θεού χαίρεται για τους δύο αυτούς Προφήτες του εικοστού αιώνα. Προσεύχεται στο Θεό τα αποφασιστικά βήματα τους να γίνουν στην εποχή μας, μέσω των διαδόχων τους, πιο γοργά,   ώστε να συμβάλλουν στην απαραίτητη  γνωριμία Ανατολής και Δύσης,  που θα οδηγήσει στην αγάπη και θα ολοκληρωθεί με την ενότητα.  

Η Καθολική Εκκλησία έχει προχωρήσει στην μακαριωνυμία του αείμνηστου Πάπα Παύλου 6ου.

Μήπως έφθασε η ώρα να κατατάξει και η Ορθόδοξη Εκκλησία στο Αγιολόγιό της τον  μακαριστό Οικουμενικό Πατριάρχη Αθηναγόρα;

Πιστεύουμε ότι όλοι οι αληθινοί Χριστιανοί θα χαρούν για την αγιωνυμία και των δύο αυτών Πατέρων της Εκκλησίας του 20ου αιώνα.

Στην πρόταση αυτή, θα αντιδράσουν μόνο όσοι βλέπουν την Εκκλησία του Χριστού με το δικό τους μάτι και όχι με το μάτι του Χριστού!

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής (του Σεβ. Νικολάου)

  ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΔΩΡΕΑΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ Στη σημερινή ευαγγελική περικοπή ακούσαμε είναι ένα από τα πιο γνωστά επεισόδια του Ευαγγελίου, ο «πολλαπλασιασμός των άρτων».

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου