«Πείτε στους νέους ότι είναι ωραία η ζωή στο χριστιανικό γάμο»

«Πείτε στους νέους ότι είναι ωραία η ζωή στο χριστιανικό γάμο»


«Πείτε στους νέους ότι είναι ωραία, είναι ωραία η ζωή στο χριστιανικό γάμο!» Αυτά είπε ο Πάπας Φραγκίσκος κατά τη διάρκεια της γενικής Ακρόασης, στο χαιρετισμό που απηύθυνε προς τα ζευγάρια της Αρχιεπισκοπής της Ανκόνα –Όσιμο που ήταν παρόντα στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου τα οποία γιορτάζουν την πεντηκοστή επέτειο του γάμου.

Εκτός από το κάλεσμά του προς τα ζευγάρια να αδράξουν την ευκαιρία της επετείου τους για να θυμηθούν «τα μυστήρια που έχουν  λάβει, αποτελεσματικά σημάδια της χάρης του Θεού στη ζωή μας», ο Ποντίφικας τους ανέθεσε και το καθήκον να είναι οι απόστολοι του έγγαμου βίου για τους νέους.

Ο Επίσκοπος Ρώμης υπενθύμισε στη συνέχεια ότι  στις  25 Απριλίου, τελέστηκε η εορτή του Αγίου Μάρκου του Ευαγγελιστή. «Η μαθητεία του στον απόηχο του Αγίου Παύλου – είπε – αποτελεί παράδειγμα για εσάς, αγαπητοί νέοι, ώστε να ακολουθήσετε τα χνάρια του Σωτήρα. Η μεσολάβησή του σας υποστηρίζει, αγαπητοί άρρωστοι, στις δυσκολίες και στη δοκιμασία της ασθένειας, και το Ευαγγέλιό του σύντομο και διεισδυτικό σας υπενθυμίζει, αγαπητοί νεόνυμφοι, «τη σημασία της προσευχής στη διαδρομή του έγγαμου βίου τον οποίο έχετε αναλάβει»

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 29 Μαΐου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου