Πατριάρχης Αλεξάνδρειας: «Είναι χρέος μας να τιμούμε αυτούς τους ανθρώπους»

Πατριάρχης Αλεξάνδρειας:«Είναι χρέος μας να τιμούμε αυτούς τους ανθρώπους»

Τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα ήρθε, όχι για να ακούσει, αλλά για να πει τιμητικά στους γέροντες της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, ο Πατριάρχης Θεόδωρος Β΄.

Συγκινητική η στιγμή για τον Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής, να επισκέπτεται τους είκοσι Έλληνες τροφίμους του πρότυπου Οίκου Ευγηρίας της πρεσβυγενούς Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, κάποιοι εκ των οποίων στο κρεββάτι, και να τους αναγγέλλει με την χαρακτηριστική μελωδία το «Αρχιμηνιά κι Αρχιχρονιά», με τους γέροντες μάλιστα να σιγοτραγουδάνε μαζί του.

«Η αγάπη μας προς τους Απόδημους γέροντες δε θα μας αφήσει ποτέ, γιατί μας δίνουν την ευχή τους και αυτό είναι μία σπουδαία παρακαταθήκη για μας. Μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε », δήλωσε ο Πατριάρχης Θεόδωρος.

Στο πλευρό του Πατριάρχου και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια κ. Αθανάσιος Κοτσιώνης, με τον οποίον επισκέφθηκαν από κοινού το Ελληνικό Γηροκομείο της Αλεξάνδρειας και έφαγαν μαζί με τους γέροντες, την πρώτη ημέρα του χρόνου, υψώνοντας ένα ποτήρι και μαζί τους μία ευχή για το 2020.

«Είναι χρέος μας να τιμούμε τους ανθρώπους που τόσα πολλά προσέφεραν σε παλαιότερες ηλικίες στον αλεξανδρινό ελληνισμό και γενικότερα στον Απόδημο Ελληνισμό, τόνισε ο Πατριάρχης Θεόδωρος, ευχαριστώντας στο πρόσωπο της Β΄ Αντιπροέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κας Μαίρης Παυλίδου και την Δ/ντρια του Γηροκομείου Κική Νιάρου, για την προσφορά της πρεσβυγενούς Κοινότητας στην Τρίτη Αιγυπτιώτικη Ηλικία.

Πηγή: ΑΠΕ Ν. Κάτσικας

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 29 Μαΐου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου