Πασχαλινό Τριήμερο στην Πάρο

Πασχαλινό Τριήμερο στην Πάρο

Με μεγάλη πνευματική χαρά, σίγουρα καρπός της Αναστάσεως του Χριστού, και με κάθε επισημότητα ολοκληρώθηκε το Πασχαλινό Τριήμερο στην Καθολική ενορία του Αγίου Αντωνίου στην Πάρο.

Στην αρχή αυτού του Τριήμερου, τη Μεγάλη Πέμπτη, είχε μεγάλη συμμετοχή πιστών από τη Παροικία και τη Νάουσα. Τις τελετές τις τέλεσε ο π. Φερνάντο Μπράβο, ιερομόναχος από το Τάγμα του Ενσαρκωμένου Λόγου, με τη πολύτιμη συμμετοχή 4 παιδιών-συλλειτουργών, ενός μουσικού οργανίστα και των νέων που διάβασαν τα Αναγνώσματα.

Κατά τη διάρκεια αυτών των αγίων ημέρων παρατηρήθηκε η παρουσία νέων οικογενειών με τα παιδιά τους, κάποια πολύ μικρά, σημάδι μιας μεγάλης χριστιανικής και οικογενειακής ευσέβειας.

Πολύτιμη και η συνεργασία των ενοριτών το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου για την προετοιμασία και στολισμό του ναού για τη Πασχαλινή Αγρυπνία. Με απλότητα αλλά και μεγάλο ενθουσιασμό επέτυχαν να δημιουργήσουν μια ατμόσφαιρα αντάξια της σημασίας της ιερής αυτής τελετής.

Τη Κυριακή του Πάσχα ήταν το αποκορύφωμα του Τριημέρου, και στο τέλος βρέθηκε ευκαιρία ευγνωμοσύνης για την ενεργή συμμετοχή των ενοριτών όλων των ηλικιών σε όλες τις τελετές.

Μετά τη Θεία Λειτουργία τα παιδιά ανταμείφθηκαν με νόστιμο παγωτό.

πφb

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχήθηκε στον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο ΡΚαθολικών Τήνου κ. Ιωσήφ

Σήμερα το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , συνοδευόμενος από Αρχιερατικό Επίτροπο Τήνου, Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό, μετέβη στο Επισκοπείο της ΡΚαθολικής Αρχιεπισκοπής και ευχήθηκε

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 28 Μαρτίου 2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου