Παραχώρηση Καθολικού Ναού στην Ορθόδοξη Εκκλησία

Παραχώρηση Καθολικού Ναού στην Ορθόδοξη Εκκλησία

ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ_ΚΑΘΟΛΙΚΟΥ_ΝΑΟΥ_2.jpg

Σε μια πράξη αδελφικής αγάπης προέβη ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Γρανάδα, Σεβασμιότατος Χαβιέρ Μαρτίνες Φερνάντες, ο οποίος παραχώρησε στη Ορθόδοξη Ρωσική Κοινότητα τον παλαιό Ναό του Αγίου Βαρθολομαίου.

Η σχετική συμφωνία υπεγράφη στις 23 Ιανουαρίου 2021 κατόπιν συνάντησης που είχαν ο Αρχιεπίσκοπος Φραγκίσκος μαζί με τον Ορθόδοξο Αρχιεπίσκοπο Μαδρίτης και Λισσαβόνας, Νέστορα, στις 13 Οκτωβρίου 2020.

 

ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ_ΚΑΘΟΛΙΚΟΥ_ΝΑΟΥ_1.jpg

Ο Σεβασμιότατος Νέστορας εξέφρασε την βαθιά του ευγνωμοσύνη για τη αρωγή και συμπαράσταση της Καθολικής Αρχιεπισκοπής προς την τοπική ενορία της Ρωσικής Εκκλησίας, παραχωρώντας της τον ιστορικό αυτό Ιερό Ναό.

Τέτοιου είδους περιστατικά, κυρίως όταν είναι αμοιβαία, αποτελούν σημεία ελπίδας και αισιοδοξίας, ότι οι χριστιανοί θα μπορέσουμε κάποτε να ενωθούμε ξανά.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Μνημόσυνο π. Εμμανουήλ Ρεμούνδου

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 17:30 στον Καθολικό Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Νάξου θα τελεστεί 40ήμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του π.

Angelus, 10 Δεκεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα!  Αυτή τη Β’ Κυριακή της Παρουσίας, το Ευαγγέλιο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου