Η Εκκλησία λαμβάνει μέτρα για την πανδημία

Η Εκκλησία λαμβάνει μέτρα για την πανδημία 

Η_ΕΚΚΛΗΣΙΑ_ΛΑΜΒΑΝΕΙ_ΜΕΤΡΑ_ΓΙΑ_ΤΗΝ_ΠΑΝΔΗΜΙΑ_2.jpg

Ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος της Μανάγκουα, πρωτεύουσας της Νικαράγουα, Καρδινάλιος Leopoldo Brenes, αύξησε τα μέτρα προστασίας της Νικαραγουανής Εκκλησίας κατά της εξάπλωσης της πανδημίας. Σε αντίθεση με την κυβέρνηση της Χώρας που δεν λαμβάνει παρά ελάχιστα μέτρα και αντιμετωπίζει την κατάσταση με εγκληματική αδιαφορία…

Η Εκκλησία κρατά ανοιχτούς τους Ναούς με τήρηση αυστηρών πρωτοκόλλων υγείας και τηρώντας αποστάσεις ασφαλείας, παρόλο που δεν υπάρχει σχετική κρατική εντολή!
Οι Θείες Λειτουργίες μεταδίδονται μέσω διαδικτύου και οι πιστοί καλούνται να παραμείνουν σπίτι για να μην υπάρξει μετάδοση του ιού. Λιτανείες δεν πραγματοποιούνται και η εντολή της Ιεραρχίας για τελετές χορήγησης των Μυστηρίων της Πρώτης Κοινωνίας και του Χρίσματος είναι να γίνουν με κόσμο μόνο όπου είναι πρακτικά δυνατόν.

Η Εκκλησία παραμένει ένας από τους ελάχιστους κοινωνικούς παράγοντες που λαμβάνουν μέτρα κατά του Covid και η επιρροή της συνετέλεσε στη μείωση των κρουσμάτων ως τώρα.
Όμως τις τελευταίες μέρες το “τρίτο κύμα” αυξάνει τον αριθμό των θυμάτων…

Πληροφορίες και φωτογραφία από πρακτορείο FIDES

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 27ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 6 Οκτωβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου