Παπική αντιπροσωπεία στη Μόρια: “Η Ευρώπη ν’ ανοίξει τις πόρτες της και να φιλοξενήσει πρόσφυγες”

Παπική αντιπροσωπεία στη Μόρια: “Η Ευρώπη ν’ ανοίξει τις πόρτες της και να φιλοξενήσει πρόσφυγες”

Μήνυμα σε όλη την Ευρώπη ν’ ανοίξει τις πόρτες της και να φιλοξενήσει πρόσφυγες έστειλε, μέσω υψηλόβαθμης Παπικής Αντιπροσωπείας του Βατικανού που επισκέπτεται τη Λέσβο, ο Πάπας Φραγκίσκος.

Ο Καρδινάλιος Konrad Krajewski, Almoner, των Παπικών φιλανθρωπικών οργανώσεων, δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ ότι: “Ο Πάπας Φραγκίσκος τρία χρόνια μετά την επίσκεψή του στη Λέσβο δεν έχει ξεχάσει το προσφυγικό ζήτημα, θέλει να μιλήσει γι’ αυτό και η φωνή του ν’ ακουστεί σε όλη την Ευρώπη, σε όλο τον κόσμο. Γίνεται προσπάθεια εκ μέρους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας για να υποδεχθεί κόσμο όλη η Ευρώπη. Να ανοίξουν οι πόρτες των Ευρωπαϊκών χωρών στους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα. Η Καθολική Εκκλησία είναι έτοιμη να υποδεχθεί πρόσφυγες και να τους φιλοξενήσει”.

Η υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία του Βατικανού επισκέφτηκε τον καταυλισμό της Μόριας καθώς και άλλες δομές φιλοξενίας αιτούντων άσυλο. Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό, ενώ είχε και επαφές με ανθρωπιστικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο νησί.

Επικεφαλής της Παπικής αντιπροσωπείας είναι Καρδινάλιος των Παπικών φιλανθρωπικών οργανώσεων Konrad Krajewski, και ο αρχιεπίσκοπος Λουξεμβούργου Mgr. Jean-Claude Hollerich, Πρόεδρος της Επιτροπής των Διασκέψεων Επισκόπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης .

Μεθαύριο Σαββάτο, η Παπική αντιπροσωπία θα επισκεφθεί τη Σάμο.

Πηγή: ΕΡΤ Β. Αιγαίου

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ο σεισμός στην Τουρκία και Συρία…

Δυστυχώς ο σεισμός των 7.9 ρίχτερ που έπληξε Τουρκία και Συρία προξένησε μεγάλο αριθμό θυμάτων, που συνεχώς μεγαλώνει. Ο Πάπας Φραγκίσκος απέστειλε αμέσως συλλυπητήρια τηλεγραφήματα,

6η Κυριακή του Έτους

  ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Ψλ 31 [30], 3-4) Ας είσαι για μένα οχυρωμένο κάστρο, και τόπος καταφυγής, για να με σώσεις. Επειδή εσύ είσαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου