Πάπας: προσεύχομαι για την Βραζιλία που έχει πληγεί από την πανδημία

Πάπας: προσεύχομαι για την Βραζιλία που έχει πληγεί από την πανδημία

Προχθες, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία με τον αρχιεπίσκοπο της Aparecida, Orlando Brandes, ο Πάπας τον διαβεβαίωσε ότι προσεύχεται γι αυτούς, συνιστώντας σε όλους τους Βραζιλιάνους να στρέψουν το βλέμμα τους προς την Παναγία di Aparecida κατ’ αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή εξαιτίας του Κορονοϊού.
Στοργή, αλληλεγγύη, προσευχή και αγάπη για την Παναγία di Aparecida. Αυτό ανέφερε χθες, ο Πάπας Φραγκίσκος κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον σεβασμιότατο Orlando Brades αρχιεπίσκοπο της Aparecida. Μια συνομιλία κατά την οποία ο Ποντίφικας έδειξε την εγγύτητά του προς τον λαό της Βραζιλίας που δοκιμάζεται από την πανδημία του Κορονοϊού, ο οποίος ήδη έχει προκαλέσει στη χώρα, σχεδόν 40 χιλιάδες θύματα.

Στην αγκαλιά της Μητέρας di Aparecida
«Πείτε στον λαό της Βραζιλίας ότι όχι μόνο προσεύχομαι για όλους εσάς, αλλά και ότι η καρδιά μου βρίσκεται πάντα κοντά σας». Αυτά ανέφερε ο αρχιεπίσκοπος Brades σε μια συνέντευξη που έδωσε, κατά την οποία μίλησε για «το σπουδαίο δώρο που έλαβε» την παραμονή του Corpus Domini. Ο Φραγκίσκος, τον διαβεβαίωσε για τις προσευχές του, συνέστησε να εμπιστευτούν την Παναγία di Aparecida στην οποία εκείνος έχει μεγάλη πίστη. Η εικόνα της Παναγίας, πράγματι, βρίσκεται στους Κήπους του Βατικανού από τον Σεπτέμβριο του 2016 και γι αυτό το λόγο ο Πάπας αισθάνεται ότι βρίσκεται κοντά του. Κατά την συνομιλία του με τον σεβασμιότατο Brades, ανέφερε επίσης ότι είχε επισκεφτεί την Aparecida το 2007, με την ευκαιρία του πέμπτου γενικού Συνεδρίου των λατινοαμερικανών επισκόπων και το 2013 κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας στο Ρίο ντε Τζανέιρο. «Θυμάμαι – είπε ο Πάπας κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας τους – ότι αγκάλιασα την Παναγία, την Παναγίτσα δηλαδή την Μαμά. Σας συστήνω, όλοι σας να βρεθείτε στην αγκαλιά της Μητέρας της Aparecida».

Θάρρος και ελπίδα
Κατά τη συζήτηση που είχαν, ο Φραγκίσκος υπενθύμισε επίσης, τον άγιο Ιωσήφ Anchieta, έναν Ιησουίτη η αγιοποίηση του οποίου έγινε από τον Πάπα το 2014 και η μνήμη του εορτάζεται στις 9 Ιουνίου. Τέλος, χαιρετώντας τον αρχιεπίσκοπο της Aparecida, προέτρεψε τους Βραζιλιάνους να έχουν: «θάρρος και πίστη – είπε – είμαστε άνθρωποι της πίστης», στη συνέχεια συνέστησε να ευλογήσει τον λαό και ζήτησε την προσευχή τους για το έργο του. Από την αρχή της πανδημίας, ο Φραγκίσκος είχε τηλεφωνήσει και άλλες φορές στη Βραζιλία, στις 25 Απριλίου στον αρχιεπίσκοπο του Manaus, σεβασμιότατο Leonardo Steiner, και στη συνέχεια στις 9 Μαΐου στον αρχιεπίσκοπο του Σάο Πάολο, τον καρδινάλιο Odilo Pedro Scherer, για να εκφράσει την αλληλεγγύη του. «Με αυτές τις τρεις τηλεφωνικές κλήσεις – εξήγησε ο σεβασμιότατος Brandes – η καρδιά του δικού μας Πάπα βρίσκεται κοντά στη δική μας», μας συνοδεύει όπως «ένας πατέρας».

Μετάφραση: ρφ
 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 24ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 22 Σεπτεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου