Πάπας προς τους νομοθέτες: ας δώσουμε αξία στην ανθρώπινη ζωή

2

Πάπας προς τους νομοθέτες: ας δώσουμε αξία στην ανθρώπινη ζωή

Την επομένη της παρουσίασης του «Samaritanus bonus», της εγκυκλίου επιστολής της Ρωμαϊκής Συνόδου για το Δόγμα της Πίστεως, που εγκρίθηκε από τον Πάπα, η οποία καταδικάζει κάθε μορφή ευθανασίας και αυτοκτονίας και υποστηρίζει τις οικογένειες και τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, ο Φραγκίσκος επιστρέφει στο θέμα της προστασίας της ζωής.

Έκκληση προς τους νομοθέτες
Ευκαιρία γι αυτό, αποτέλεσε η παρουσία των πιστών από την Πολωνία οι οποίοι έφεραν μαζί τους μια καμπάνα. Ανατέθηκε στο Ίδρυμα «Sì alla Vita», και αποκαλείται «Η Φωνή των Αγέννητων». Εξ ου και τα λόγια του Φραγκίσκου και η έκκλησή του προς τους νομοθέτες:

Θα συνοδεύει τις εκδηλώσεις που στοχεύουν στο να θυμίζουν την αξία της ανθρώπινης ζωής από τη σύλληψη ως τον φυσικό θάνατο. Η φωνή της θα ξυπνά τις συνειδήσεις των νομοθετών και όλων των ανθρώπων καλής θέλησης στην Πολωνία και στον κόσμο. Είθε ο Κύριος, ο μοναδικός και αληθινός Δότης της ζωής να ευλογεί εσάς και τις οικογένειές σας.

Η εγγύτητα προς τον λαό και την Εκκλησία της Κούβας
Χαιρετώντας τους ισπανόφωνους πιστούς, ο Πάπας έστρεψε τη σκέψη του στο 2015, όταν στις 19 Σεπτεμβρίου, από την Κούβα, ο τρίτος Ποντίφικας που βρέθηκε σε αυτή τη γη, ξεκινούσε το μακρύ αποστολικό ταξίδι του το οποίο στην συνέχεια και έως τις 25 Σεπτεμβρίου, τον οδήγησε στην Ουάσιγκτον και στην Νέα Υόρκη και τέλος στη Φιλαδέλφεια για τον μεγάλο εναγκαλισμό με τις οικογένειες που είχαν συγκεντρωθεί εκεί με την ευκαιρία της 8ης παγκόσμιας συνάντησης.

Αυτές τις ημέρες είναι η πέμπτη επέτειος από το αποστολικό μου ταξίδι στην Κούβα. Χαιρετίζω τους αδελφούς μου τους Επισκόπους και όλους τους γιους και τις κόρες αυτής της αγαπημένης γης. Σας διαβεβαιώνω για την εγγύτητά μου και τις προσευχές μου. Ζητώ από τον Κύριο, με τη μεσολάβηση της Nostra Signora della Carità di Cobre, να τους ελευθερώσει και να τους ανακουφίσει κατά τη διάρκεια αυτών των δύσκολων στιγμών που περνούν λόγω της πανδημίας.

Το νησί της Κούβας και ο Covid
Πριν από λίγες ημέρες οι επίσκοποι της Κούβας αναφέρθηκαν κατά κάποιο τρόπο, μέσω μιας Επιστολής, τα λόγια του Φραγκίσκου που υπενθυμίζουν με «ευγνωμοσύνη και ποιμαντική ευθύνη τις εμπειρίες εκείνων των ημερών χάριτος»: «η ευσπλαχνία που έγινε αισθητή με την επίσκεψή του – έγραψαν – συνεχίζει να αποτελεί έμπνευση που αποτυπώνει στην αποστολή μας ένα μόνιμο ευαγγελικό ουσιαστικό χαρακτήρα». Ακόμη και οι επίσκοποι με αυτή την ευκαιρία, αναφέρονταν στη δύσκολη κατάσταση που ο Covid-19 δημιούργησε στο νησί, τον παρατεταμένο περιορισμό και τα περιοριστικά μέτρα που ο κόσμος αναγκάζεται να αντιμετωπίσει προκειμένου να μπορέσει να προμηθευτεί τρόφιμα και αγαθά πρώτης ανάγκης. Μέχρι σήμερα, η Κούβα μετρά περίπου 120 θανάτους και πάνω από 5.000 μολυσμένους από τον ιό.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου