«Πάντα με το χαμόγελο»

«Πάντα με το χαμόγελο»

«Πάντα με το χαμόγελο». Αυτή είναι η προτροπή του Πάπα Φραγκίσκου προς μία ομάδα νέων, ενθαρρύνοντάς τους να κοιτάνε πάντα μπροστά. «προς αυτή τη χαρά που είναι ο Ιησούς».

Ο Ποντίφικας συναντήθηκε την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017, ξαφνικά μπροστά από τον Οίκο Santa Marta στο Βατικανό, με μια ομάδα 165 ατόμων που είχαν λάβει το χρίσμα αλλά και που επρόκειτο να λάβουν το χρίσμα – νέους και νέες – της επισκοπής του Chiavari, της Λιγουρία, που είχαν έρθει για προσκύνημα στη Ρώμη. Αυτό ανακοίνωσε η Αγία Έδρα, η οποία δημοσίευσε τις φωτογραφίες της συνάντησης.

Οι νέοι συνοδεύονταν από τον επίσκοπό τους, τον σεβασμιότατο Alberto Tanasini και από μερικούς ιερείς. «Μου αρέσει να μιλάω με τους νέους, επειδή οι νέοι είναι πολύ χαρούμενοι, έχουν μεγάλη επιθυμία για ζωή», είπε ο Πάπας, σύμφωνα με αυτά που αναφέρει το site«Vatican Insider». «Όταν ένας νέος είναι λυπημένος, τι συμβαίνει μέσα στην καρδιά του;», ρώτησε ο Ποντίφικας.

Μετά από πρόσκληση ενός νεαρού κοριτσιού να επισκεφτεί το Chiavari, ο Φραγκίσκος απάντησε: «Πρώτα όμως θα πρέπει να μάθω τη διάλεκτο της Γένοβας!». Μεταξύ των δώρων που προσφέρθηκαν στον Πάπα δεν έλειπε κι ένα μικρό βάζο με πέστο αλά genovese.

Η σύντομη συνάντηση μπροστά στον «Domus Santa Marthae» τελείωσε με την απαγγελία της προσευχής Χαίρε Μαρία.

Την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου, ο Πάπας συναντήθηκε πάντα στο Βατικανό, με μια ομάδα προσκυνητών προερχόμεη από την αρχιεπισκοπή του Μονάχου και την Frisinga, της Γερμανίας.

Η Ομάδα, συνοδευόμενη από τον γενικό Βικάριο, τον σεβασμιότατο Peter Beer, αποτελούταν από μητέρες που μεγαλώνουν μόνες τα παιδιά τους και από τα παιδιά τους. Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου της βαυαρικής αρχιεπισκοπής, ο Ποντίφικας είχε μια σύντομη ευχάριστη συνάντηση με τις μαμάδες και τα μικρά παιδιά τους τα οποία τραγούδησαν για εκείνον. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ευλογία του. (pdm)

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

19 ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΚΡΙΝΗΣ

Ήταν το πρωτότοκο παιδί του Βασίλειου και της Εμμέλειας και καταγόταν από τον Πόντο. Η οικογένειά της ήταν ευλογημένη αφού τα αδέλφια της είναι ο

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 15ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 19 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου