Παναγία των Παρισίων: Τελέστηκε η πρώτη λειτουργία μετά τη φωτιά

Παναγία των Παρισίων: Τελέστηκε η πρώτη λειτουργία μετά τη φωτιά

Το απόγευμα του Σαββάτου τελέστηκε η πρώτη λειτουργία στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων με προστατευτικά κράνη οι παρευρισκόμενοι

Η λειτουργία στην Παναγία των Παρισίων και διήρκεσε 45 λεπτά και ήταν η πρώτη δύο μήνες έπειτα από την καταστροφική πυρκαγιά που συγκλόνισε τον πλανήτη. Η επιλογή της ημέρας δεν ήταν τυχαία, καθώς συνδέεται με τα εγκαίνια του ναού που γιορτάζονται κάθε χρόνο στις 16 Ιουνίου. Οι παρευρισκόμενοι φορούσαν προστατευτικά κράνη προκειμένου να αποφευχθεί κάποιος τραυματισμός. Ο Αρχιεπίσκοπος του Παρισιού Μισέλ Οπετί, με λευκά ράσα και προστατευτικό κράνος στο κεφάλι χοροστάτησε στην τελετή που παραβρέθηκαν τριάντα άτομα, τα μισά από τα οποία είναι ιερείς.

Η λειτουργία ξεκίνησε στις 6:00 μ.μ. (τοπική ώρα) στο Παρεκκλήσι της Παναγίας στην ανατολική πλευρά του καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων και μεταδόθηκε ζωντανά από το καθολικό τηλεοπτικό κανάλι KTO.

Πηγή: iefimerida.gr 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ μνήμη της Αγίας Ανθούσας

Κόρη του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Ε’ του Κοπρώνυμου γεννήθηκε γύρω στο 750 στην Κωνσταντινούπολη. Ο Κοπρώνυμος με την πολιτική του ενδυνάμωσε κατά πολύ την αυτοκρατορία, ήρθε