Κοιμήθηκε ο don Michał Łos

Κοιμήθηκε ο don Michał Łos

Χθες το πρωί  στις 11.53 πέθανε στη Βαρσοβία, ο π. Michał Łos, ο 31χρονος ιερέας Orio nine, ο οποίος αντιμετώπισε την τερματική του ασθένεια και μαρτυρά την πίστη του στο Θεό από το νοσοκομειακό του κρεβάτι στην πολωνική πρωτεύουσα. Τριακόσιες πενήντα  χιλιάδες στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης είδαν το βίντεο της πρώτης Μ.Μ.Ε. του τελευταίου μήνα

Στις 22 Μαΐου του περασμένου έτους, ο Don Łos έλαβε από τον Πάπα Φραγκίσκο τις απαραίτητες άδειες  για το διαρκή ταξίματα  ως μέλος του μοναχικού τάγματος της Θείας Πρόνοιας και την επόμενη ημέρα χειροτονήθηκε  διάκονος και ιερέας στην ογκολογική κλινική του στρατιωτικού νοσοκομείου της Βαρσοβίας από τον  Marek Solarczyk, βοηθό επισκόπου Βαρσοβίας-Πράγας.

Η ιστορία του π. Michał Łos που άγγιξε τον κόσμο

Η χειρονομία και η αποφασιστικότητά του να τελέσει τη Θεία Λειτουργία  "να είναι ακόμη πιο ενωμένος με τον Χριστό", έχουν μετατραπεί σε μαρτυρία της πίστης που έχει φτάσει σε κάθε μέρος του κόσμου και που έχει ενώσει στην προσευχή χιλιάδες ανθρώπους που έχουν γνωρίσει την εντυπωσιακή αυτή ιστορία.

"Τα νέα – δήλωσε ο πατέρας Tarcisio Vieira, Γενικός Διευθυντής της Όπερας Don Orione – ήξερα ότι θα ερχόταν, αλλά μας αφήνει εξίσου βαθιά λυπημένους. Γνωρίζουμε, ωστόσο, ότι δεν ήταν ο θάνατος που του  αφαίρεσε τη ζωή , αλλά ο ίδιος ήθελε να την προσφέρει από αγάπη για το ν Χριστό και στους φτωχούς, αυτό το μήνυμα της  μαρτυρίας  του μας έχει διδάξει πολλά  και θα  κάνουμε το παν για να  μη χαθούν. "Ευχαριστούμε τον Κύριο που μας τον έδωσε ως μάρτυρα μεγάλης πίστης και αγάπης".

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου