Παναγία της Λούρδης: Η θεραπεία μιας μοναχής, 70ο επίσημο θαύμα

Παναγία της Λούρδης: Η θεραπεία μιας μοναχής, 70ο επίσημο θαύμα

Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018, Εορτή της Παναγίας της Λούρδης και 25η Παγκόσμια Ημέρα των Ασθενών, ο Σεβασμιότατος Jacques Benoit-Gonnin, επίσκοπος του Beauvais, Noyon και Senlis, ανήγγειλε τον θαυματουργικό χαρακτήρα της ίασης της Αδελφής Bernadelle Moriau. Πρόκειται για την 70η ίαση της Λούρδης που αναγνωρίζεται ως θαυματουργή από τον επίσκοπο της τοπικής διοίκησης όπου κατοικεί το άτομο που θεραπεύθηκε, αναφέρει συγκεκριμένα ένα ανακοινωθέν του ιερού προσκυνήματος.

Η ίαση της αδελφής Bernadette Moriau, μοναχής του τάγματος των Φραγκισκανίδων, που συνέβη στις 11 Ιουλίου 2008 μετά το προσκύνημά της στη Λούρδη, αποτελεί το 70ο επίσημο θαύμα που αποδίδεται στη μεσολάβηση της Παναγία της Λούρδης. Είναι μια τεράστια χαρά για ολόκληρη την Εκκλησία αφού «αυτή η ίαση μας μιλά και πάλι για την αγαπητή και ενεργή παρουσία της Παναγίας μας στη ζωή των πιστών οι οποίοι, όπως εκείνη, επιθυμούν να ακούσουν το Λόγο του Θεού και να τον εφαρμόσουν στην πράξη», εξηγεί ο σεβασμιότατος Jacques Benoit-Gonnin.

Η αδελφή Bernadette Moriau γεννήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 1939 στηΒόρειο Γαλλία. Σε ηλικία 19 ετών, εισήλθε στο Μοναστήρι της Νάντης στο τάγμα των μοναχών Φραγκισκανίδων. Αποφοίτησε ως νοσηλεύτρια το 1965.

Το 1966, ήταν 27 ετών όταν άρχισαν οι οσφυαλγικοί πόνοι. Ακολούθησαν τέσσερις χειρουργικές επεμβάσεις και θεραπείες χωρίς κανένα όφελος. Το 1975 δεν μπορούσε πλέον να ασκεί τη νοσηλευτική. Νευρολογικά ελλείμματα εμφανίστηκαν το 1987, μειώνοντας σημαντικά την απόσταση βάδισής της. Οι ιατρικές θεραπείες φαίνονταν σχεδόν ανίσχυρες. Ένας μυελικός νευροδιεγερτής τοποθετήθηκε το 1992 και έπρεπε να ξεκινήσει μια θεραπεία με μορφίνη το 1994. Οι διαταραχές στον σφιγκτήρα εμφανίζονται το 1998. Το αυχενικό – οσφυϊκό κολάρο το οποίο φορούσε από το 1999 καθίσταται μόνιμο. Το 2005 το αριστερό της πόδι μετατρέπεται σε ιπποειδές απαιτώντας νάρθηκα.

Τον Ιούλιο του 2008, συμμετείχε στο προσκύνημα της επισκοπής της στη Λούρδη και έλαβε τα Άγια Λάδια για τους ασθενείς. Όταν επέστρεψε βρισκόταν στην ίδια κατάσταση και ακόμη χειρότερα εξαιτίας της κόπωσης του ταξιδιού.

Στις 11 Ιουλίου 2008, ενώ ταυτόχρονα λάμβανε χώρα η Ευχαριστιακή Πομπή στη Λούρδη, βρισκόταν στο παρεκκλήσι της Μοναστικής Κοινότητάς της για μια ώρα Προσκύνησης. Περίπου κατάτις 17:45 η ώρα, αναβίωσε μέσα στην καρδιά της, μια δυνατή στιγμή που είχε ζήσει στη Βασιλική του Αγίου Πίουτου 10ου, κατά την ευλογία των ασθενών με το  Άγιο Μυστήριο. Ήταν εκείνη τη στιγμή που αισθάνθηκε μια ασυνήθιστη αίσθηση χαλάρωσης και θέρμης σε ολόκληρο το σώμα της. Το αντιλήφθηκε ως μια εσωτερική φωνή που της ζητούσε να αφαιρέσει όλες τις βοηθητικές συσκευές, κολάρο και νάρθηκα. Διαπίστωσε τότε ότι το πόδι της είχε επιστρέψει στην κανονική του θέση και ότι μπορούσε και πάλι να μετακινηθεί. Όλες οι διαταραχές του σφιγκτήρα εξαφανίστηκαν και διέκοψε την ίδια ημέρα κάθε αναλγητική θεραπεία καθώς και τον νευροδιεγέρτη της σπονδυλικής στήλης.

Οι νέες ιατρικές εξετάσεις, η πραγματογνωμοσύνη και οι τρεις συλλογικές συναντήσεις στη Λούρδη το 2009, το 2013 και το 2016, επέτρεψαν στο Γραφείο Ιατρικής Συμβουλευτικής να διαπιστώσει συλλογικά στις 7 Ιουλίου 2016, τον απρόβλεπτο, στιγμιαίο, πλήρη, μόνιμο και ανεξήγητο χαρακτήρα της ίασης, Στις 18 Νοεμβρίου 2016 στη Λούρδη κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνάντησης, η CMIL (Comité  Médical International de Lourdes – Διεθνής Ιατρική Επιτροπή της Λούρδης) επιβεβαιώνει την «ανεξήγητη ίαση, σύμφωνα με την παρούσα κατάσταση της επιστημονικής γνώσης».

Μετάφραση: ρφ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου