ΠΑΚΙΣΤΑΝ : ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ, ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΕΙΣ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ ΓΙΑ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ, ΑΦΕΘΗΚΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

4

ΠΑΚΙΣΤΑΝ :  ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ, ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΕΙΣ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ ΓΙΑ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ, ΑΦΕΘΗΚΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Δυστυχώς η πρακτική αυτή συνεχίζεται, παρόλη την κατακραυγή.
Είναι γνωστή η υπόθεση της Asia Bibi, που τελικά αθωώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο και διέφυγε στον Καναδά, όπου έλαβε πολιτικό άσυλο.
Πριν ένα μήνα είχαμε αναφερθεί στην περίπτωση του καταδικασθέντα σε θάνατο, 37χρονου χριστιανού, Asif Pervaiz, από τη Λαχόρη, κατηγορηθέντα απ` τον πρώην εργοδότη του, ότι του έστειλε υβριστικά μηνύματα κατά της θρησκείας στο κινητό του !
Αρχές Οκτωβρίου 2020, το Ανώτατο Δικαστήριο της Λαχόρης αποφάσισε να αφήσει ελεύθερο τον Sawan Masih, επίσης χριστιανό, 38 ετών, παντρεμένο με 3 παιδιά, ο οποίος είχε καταδικασθεί το 2013 σε θάνατο γιατί, μιλώντας με …φίλο του είχε, δήθεν, ισχυρισθεί “ Ο Ιησούς είναι αυθεντικός, ο αληθινός γιος του Αλλάχ και θα ξαναγυρίζει. Ο Προφήτης σου είναι ψεύτικος. Μονο ο Ιησούς είναι η αληθινή πηγή σωτηρίας ” Το Δικαστήριο διαπίστωσε ότι η πρωτόδικη καταδίκη βασίσθηκε σε ψεύτικη καταγγελία κα ιαυτός που θα έπρεπε να δικασθεί ήταν ο κατήγορός του Shahid Imran. 
Μόνο που η αρχική καταγγελία, για βλασφημία του Masih, είχε οδηγήσει σε “πογκρόμ” κατά της χριστιανικής συνοικίας της Λαχόρης Joseph Colony, με αποτέλεσμα την καταστροφή 150 σπιτιών ( και του Masif ), 75 καταστημάτων και 2 εκκλησιών… Τώρα οι Αρχές διαπίστωσαν ότι από πίσω κρύβονταν συμφέροντα που ήθελαν να διώξουν τους χριστιανούς απ΄την περιοχή για οικιστική αξιοποίηση!
Ποιος θα ξαναδώσει τα 7 χαμένα χρόνια ζωής στον Masih, διερωτήθηκε ο δικηγόρος του Me Nateem Anthony… Ομως το ζήτημα είναι πολύ σοβαρότερο. Ο νόμος για τη βλασφημία είναι όπλο στα χέρια όσων θέλουν να λύσουν προσωπικές διαφορές ή να διώξουν θρησκευτικές μειονότητες. Γι αυτό και οι αντιστάσεις στην κατάργησή του είναι έντονες. Υπολογίζονται σε 80 τα θύματα ( πολιτικοί, δικηγόροι, δικαστές ) που έχασαν “ με περίεργο τρόπο ” τη ζωή τους, επειδή υποστήριξαν θύματα του νόμου για τη βλασφημία ή εξέφρασαν δημόσια την αντιθεσή τους στο νόμο !!!

Πληροφορίες / φωτογραφία απελευθερωθέντα από AsiaNews.it

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου