Παγκόσμιο Ανθρωπιστικό Συνέδριο Διεθνούς Κάριτας στην Αθήνα 19-21 Φεβρουαρίου 2019

Παγκόσμιο Ανθρωπιστικό Συνέδριο Διεθνούς Κάριτας στην Αθήνα 19-21 Φεβρουαρίου 2019

Η Κάριτας Ελλάς φιλοξενεί το 2ο Παγκόσμιο Ανθρωπιστικό Συνέδριο, που διοργανώνεται από τη  Διεθνή Κάριτας στην Αθήνα. Το Παγκόσμιο Ανθρωπιστικό Συνέδριο πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2018 (1ο Ανθρωπιστικό Συνέδριο στο Φράιμπουργκ στη Γερμανία), όπου, από κοινού, η Διεθνής Κάριτας και τα συμμετέχοντα μέλη δεσμεύτηκαν για την διοργάνωσή του, σε ετήσια βάση.

Σύμφωνα με το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων των Ηνωμένων Εθνών (UNOCHA), οι ανθρωπιστικές κρίσεις επηρεάζουν άμεσα περισσότερα από 140 εκατομμύρια ανθρώπους σε 37 χώρες. Περισσότεροι από 65 εκατομμύρια από αυτούς τους ανθρώπους έχουν εκτοπιστεί βίαια από τα σπίτια τους – το υψηλότερο επίπεδο από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η Κάριτας, με περισσότερα από 160 μέλη παγκοσμίως, εργάζεται όπου υπάρχει ανάγκη, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, σχεδόν σε όλες τις χώρες του κόσμου. Στο πλαίσιο των μεγάλων και περίπλοκων παγκόσμιων ζητημάτων στον ανθρωπιστικό τομέα, η Κάριτας, μέσω του συγκεκριμένου συνεδρίου, επιδιώκει να βελτιώσει τους μηχανισμούς αντιμετώπισης των έκτακτων αναγκών και να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις με τρόπο καινοτόμο.

Πενήντα (50) εκπρόσωποι διαφορετικών Κάριτας από όλον τον κόσμο παρακολουθούν το 2ο Ανθρωπιστικό Συνέδριο της Διεθνούς Κάριτας στην Αθήνα, του οποίου τα κυριότερα θέματα είναι:

  • Βελτιστοποίηση των προτύπων που η Διεθνής Κάριτας χρησιμοποιεί για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών
  • Κώδικας Δεοντολογίας: Πολιτικές και Διαδικασίες Διασφάλισης (Safe guarding)
  • Συνεργασία Διεθνών Οργανισμών με τοπικές οργανώσεις κατά τη διάρκεια ανθρωπιστικών κρίσεων
  • Προγράμματα οικονομικών συναλλαγών (Cash Transfers)
 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανηγύρισε ο Καθεδρικός Ναός Χίου

Την περασμένη Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, πανηγύρισε ο Καθεδρικός Ναός Χίου που τιμάται στον Άγιο Νικόλαο. Για τον λόγο αυτό τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΣΥΛΛΗΨΕΩΣΤΗΣ ΜΑΚΑΡΙΑΣ ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΥ ΜΑΡΙΑΣ  Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022                                   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου