ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΤΗ ΝΑΞΟ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΤΗ ΝΑΞΟ

Την  Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018, η Εκκλησία  γιόρτασε την παγκόσμια ημέρα προσευχής για τις Ιεραποστολές.

Ο Αρχιεπίσκοπός μας τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό μας Ναό στη Νάξο και συλλειτούργησαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Νάξου-Πάρου π. Εμμανουήλ Ρεμούνδος, ο εφημέριος του Μητροπολιτικού μας Ναού π. Γεώργιος Παλαμάρης και ο παρεπιδημών για λίγες μέρες στη Νάξο Νικαραγουανός ιερέας π. Αλοϊσιος.

Η συμμετοχή των ενοριτών ήταν πολύ καλή και πέντε λειτουργοϋπηρέτες εξασφάλιση την υπηρεσία  στο Ιερό, την ανάγνωση των Βιβλικών αναγνωσμάτων και τις δεήσεις των πιστών. Η Επίτροπος του Ναού και μουσικός κ. Λία Πρίντεζη συνόδευε στο εκκλησιαστικό όργανο τα ασματικά μέρη της Θείας Λειτουργίας.

Μετά τη Θεία Λειτουργία έγινε συνάντηση των πιστών με τον Αρχιεπίσκοπο στην ενοριακή αίθουσα , ενώ το ενοριακό συμβούλιο πρόσφερε καφέ η κυρία Λία (Ορσαλία) γλυκά στην οποία και ευχηθήκαμε χρόνια πολλά με την ευκαιρία της ονομαστικής  της εορτής.

Το απόγευμα στο Παρεκκλήσιο της Θείας Ευσπλαχνίας, στο Ποιμαντικό Πνευματικό και Πολιτιστικό Κέντρο «Αγία Ούρσουλα», με την ευκαιρία της ημέρας των Ιεραποστολών προγραμματίστηκε έκθεση και Προσκύνηση  του Παναχράντου Μυστηρίου με την τέλεση της Ακολουθίας της Αγίας Ώρας.

Συγχαίρουμε τον εφημέριο για την όμορφη αξιοποίηση της παγκόσμιας ημέρας προσευχής για τις Ιεραποστολές.

 

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ  ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 20 Απριλίου 2024   ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ Ανάγνωσμα από το κατά Ιωάννη Άγιο Ευαγγέλιο (7, 40-45) Τότε, εκείνοι απ’τον κόσμο που

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου