Π.Η.Ν ΠΑΝΑΜΑ 35 κρατούμενοι κατασκευάζουν 250 εξομολογητήρια

Π.Η.Ν  ΠΑΝΑΜΑ 35 κρατούμενοι κατασκευάζουν 250 εξομολογητήρια

Τριάντα πέντε κρατούμενοι  στις φυλακές  LaJoya του Παναμά κατασκευάζουν τα 250 εξομολογητήρια που θα χρησιμοποιηθούν κατά την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας  στο πάρκο που θα ονομαστεί « Πάρκο της συγνώμης».

Οι κρατούμενοι ονομάζουν αυτή τη δραστηριότητα «εργαστήριο ελευθερία». Χάρη σ’ αυτή την εργασία, που αυτοί ασκούν από τις 8-16, συγχωρητικά οφέλη, εκτός από τη χαρά  που τους προσφέρει  η συμμετοχή τους  στην εορτή της ΠΗΝ , που είναι τόσο σημαντική για τον Παναμά.

Μια σπουδαία συμμετοχή

Στη διάρκεια της εργατικής ημέρας  – αναφέρει  το πρακτορείο ειδήσεων SIR  –  οι κρατούμενοι  ασκούν διάφορες δραστηριότητες  που αφορά το κόψιμο, τη φροντίδα, το χρώμα  και τη ζωγραφική των εξομολογητηρίων , που θα έχουν  με τον τρόπο αυτό μια ιδιαίτερη σημασία. “Και εμείς , αν δεν μπορέσουμε να είμαστε παρόντες – δηλώνει ένας κρατούμενος που εργάζεται για την  κατασκευή των εξομολογητηρίων  – αισθανόμαστε  ότι κάνουμε κάτι σημαντικό και ευχαριστώ το Θεό  για την ευκαιρία  που μας δόθηκε, ενώ είμαστε άτομα που στερούμαστε την ελευθερία μας, να συμμετάσχουμε  σε μια αποστολή  τόσο σημαντική  όπως την ΠΗΝ”.

Δύο μοντέλα εξομολογητηρίων

Η υποδιευθύντρια  της φυλακής μας αναφέρει: “Ξέρουν ότι προσφέρουν μία συμμετοχή από πνευματικής πλευράς”, όχι μόνο από τεχνικής και όλο αυτό “τους κάνει να αισθάνονται  παρόντες στην παγκόσμια ημέρα νεολαίας”. Η διακοσμήτρια  εσωτερικών χώρων Lilibeth Bennet σχεδίασε δύο διαφορετικά μοντέλα εξομολογητηρίου, και τα δύο εμπνευσμένα από τις καμπύλες γραμμές του λογότυπου και χρησιμοποιώντας τα ίδια χρώματα.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το Θρησκευτικό και το Λαογραφικό Μουσείο στην καρδιά των Λουτρών, γράφει η Σοφία Ανδριώτη αρχαιολόγος και συνεργάτιδα του Μουσείου

  Το Θρησκευτικό και Λαογραφικό Μουσείο των Πατέρων Ιησουιτών στα Λουτρά της Τήνου ανοίγει τις πόρτες του προς το κοινό αυτό το Σάββατο 15/06/24 και

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου