Όταν το ιερό πάει στην παραλία…

Όταν το ιερό πάει στην παραλία…

Ο Νέος Ευαγγελισμός στο SanBenedettodelTrontoγίνεται στο δρόμο, ή καλύτερα «στην παραλία»! Το διάσημο θέρετρο της ακτής Marche, όπου το καλοκαίρι μπορεί να καταμετρήσει κανείς πάνω από εκατό χιλιάδες παρουσίες μεταξύ κατοίκων των παραθεριστών, τα τελευταία χρόνια έχει διακριθεί και επειδή είναι μια κοινότητα που δρα σε εξωτερικούς χώρους. Εξάλλου οι διάφορες ομάδες λαϊκών, ωθούμενες όλο και περισσότερο από τις προσκλήσεις του Ποντίφικα, είναι έτοιμες ακόμη και το καλοκαίρι να «βγουν από τις εκκλησίες και από τις ενορίες, να βγουν και να πάνε να ψάξουν για άτομα εκεί που ζουν, εκεί που υποφέρουν, εκεί που ελπίζουν».

Οι μοναχοί του Τάγματος  του Αγίου Βενεδίκτου  στο Tronto αποφάσισαν να ανοίξουν όλους τους χώρους της ενορίας του Αγίου Αντωνίου της Παδούης για να φιλοξενήσουν πενήντα νέους υποκινούμενους από το ιεραποστολικό πνεύμα. Ο πατέρας Massimo Vedova, ο πατέρας Gabriele Lupi, ο πατέρας Giuseppe Altiziκαι η Κοινότητα των Αδελφών καλωσόρισαν και εκπαίδευσαν νέους και νέες, δόκιμους και ιεροσπουδαστές που αισθανόντουσαν στην καρδιά τους την έντονη επιθυμία να χαρίσουν πέντε ημέρες από το καλοκαίρι τους στον Ευαγγελισμό του δρόμου.

Αυτή η συγκεκριμένη μορφή αναγγελίας αποτελεί πλέον ένα ρεύμα πανταχού παρόν με σκοπό να συναντήσει ή να ξανασυναντήσει εκείνους που έχουν απομακρυνθεί από τα μονοπάτια της πίστης. Σε αυτούς προστίθενται όλοι εκείνοι οι άντρες και οι γυναίκες που για χρόνια δεν πήγαιναν στους παραδοσιακούς χώρους προσευχής. Τα παραθεριστικά θέρετρα γίνονται λοιπόν τα νέα σκηνικά όπου διασκεδάζουν και προσεύχονται κάτω από τη ζέστη του ήλιου.

Η μικρή αποστολή «Gimme Faith» που μόλις ολοκλήρωσε το έργο της έχει διανείμει 1.500 στίχους της Βίβλου σε όσους, κάνοντας βόλτα στη Lungomareή στο ιστορικό κέντρο, τους κέντρισαν την περιέργεια αυτοί οι απεσταλμένοι με τα πορτοκαλί κοντομάνικα μπλουζάκια.

Απεσταλμένοι από ένα Πατέρα πλούσιο σε Ευσπλαχνία, που έχει αναστατώσει με φως και χαρά τη ζωή τους, αυτοί οι φοιτητές ή οι νέοι εργαζόμενοι συναθροίστηκαν από διάφορες ιταλικές επαρχίες για να γίνουν ταπεινά μέσα του Βασιλείου. «Αλλά η αποστολή δεν τελειώνει σήμερα –  υποστηρίζει ο Emanuele, ένας νεότατος μηχανικός που έφτασε από τη Γαλλία –. Εισερχόμενοι εκ νέου από τους γονείς μας και τους φίλους μας μπορούμε να δείξουμε την ομορφιά του Βασιλείου, την κοινωνία μεταξύ των Παιδιών του Θεού, ακόμη και μεταξύ ενός κοκτέιλ και ενός ομαδικού χορού».

Κεντρικό σημείο αυτών των ημερών, ο εορτασμός της Θείας Λειτουργίας στην παραλία, που ακολουθείται από την Ευχαριστιακή Προσκύνηση στην Εκκλησία του Αγίου Ιωσήφ έως αργά το βράδυ. Η δράση του Αγίου Πνεύματος, μοναδικός οδηγός της μικρής αποστολής του Αγίου Βενέδικτου, εξέπληξε τους πάντες, νέους ή ηλικιωμένους, Ιταλούς ή αλλοδαπούς, πιστούς ή άθεους που αρχικά προσελκύστηκαν από τον γιορταστικό ρυθμό των πληκτροφόρων και των κρουστών, και ολοκληρώθηκε κάνοντας μια βουτιά στην Ευσπλαχνία διαμέσου της Ομολογίας στην Εκκλησία.

Η συνάντηση με την Ευσπλαχνία θα είναι επίσης το θέμα της μεγάλης εκδήλωσης που διοργανώθηκε από το FidesVitaαπό τις 12 έως τις 14 Αυγούστου. Το κίνημα γεννήθηκε στην Επισκοπή του San Benedetto del Tronto–Ripatransone-Montalto από την εμπειρία και το έργο του καθηγητή Nicolino Pompei. Εκατοντάδες οικογενειών στο δρόμο ενώνονται και αυτή τη χρονιά για «το γεγονός της πλατείας» με τη συμμετοχή όλων των πολιτών της περιοχής του πρώην ιπποδρομίου

Η εκδήλωση, στο ποικίλο πρόγραμμά της, πρώτα απ’ όλα περιλαμβάνει την κατήχηση του Σεβασμιότατου Giovanni d’Ercole, επισκόπου του Ascoli Piceno, με θέμα «το όνομα του Θεού είναι Ευσπλαχνία».

Μια ακόμη εντυπωσιακή στιγμή θα είναι η μαρτυρία της ηθοποιού Beatrice Fazi, ευτυχισμένη σύζυγος και μητέρα τεσσάρων παιδιών. Δε θα λείψουν τα οργανωμένα παιχνίδια στην παραλία για τους πιο μικρούς, που θα συμπληρώσουν το γιορτινό κλίμα, το οποίο θα ολοκληρωθεί με την τέλεση της Λειτουργίας, το απόγειο της Ομορφιάς μιας Εκκλησίας φρέσκιας και πολύχρωμης, που δεν πηγαίνει ποτέ διακοπές και είναι πάντα έξω.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανήγυρη της Πεντηκοστής (Α)

ΠΑΝΗΓΥΡΗ  ΤΗΣ  ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ (Α)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Η αγάπη του Θεού, χάρη στο Άγιο Πνεύμα που μας δόθηκε, υπερχείλισε τις καρδιές μας. Αλληλούια.

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 3 Ιουνίου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου