Αδιαφορούν για τους άλλους, όσοι ταξιδεύουν για διασκέδαση στο εξωτερικό

Όσοι ταξιδεύουν για να διασκεδάσουν στο εξωτερικό
εν μέσω πανδημίας αδιαφορούν για τους άλλους

όσοι_ταξιδεύουν.jpg

Ο Πάπας Φραγκίσκος επέκρινε όσους ταξιδεύουν στο εξωτερικό για να αποφύγουν τα lockdown των χωρών τους, κατηγορώντας τους πως δεν ενδιαφέρονται για το αντίκτυπο που θα έχουν σε άλλους.

Ο ποντίφικας δήλωσε σήμερα «λυπημένος» από τις ειδήσεις για ανθρώπους που πετούν στο εξωτερικό ώστε να διασκεδάσουν εν μέσω πανδημίας. «Είναι καλοί άνθρωποι αλλά δεν σκέφτονται εκείνους που μένουν στο σπίτι, τα οικονομικά προβλήματα που έχουν χτυπήσει βάναυσα ανθρώπους λόγω lockdown, ούτε τους αρρώστους». «Σκέφτονται μόνο πώς θα πάνε διακοπές και θα περάσουν καλά. Αυτό με πονά», είπε ο Πάπας στο τέλος της κυριακάτικης προσευχής στην Αποστολική βιβλιοθήκη. «Αυτό που ο καθένας μας, αλλά και όλοι μαζί, μπορούμε να κάνουμε είναι να αφιερωθούμε στο να φροντίζουμε ο ένας τον άλλον και το κοινό μας σπίτι» Πρόσφατα ο Πάπας είχε επικρίνει όσους αρνούνται να φορέσουν μάσκες ή διαμαρτύρονται κατά των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό, σχολιάζοντας πως κινούνται «στον μικρόκοσμο των δικών τους συμφερόντων».

Στο χριστουγεννιάτικο κήρυγμά του, ο ποντίφικας υπογράμμιζε πως τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού θα πρέπει να είναι διαθέσιμα για όλους, ζητώντας από όλα τα κράτη να συνεργαστούν στην κούρσα για την αναχαίτιση της πανδημίας. «Σήμερα, σε αυτήν την σκοτεινή και αβέβαιη εποχή της πανδημίας, διαφορετικές αχτίδες ελπίδας εμφανίζονται, όπως η ανακάλυψη των εμβολίων. Πρέπει να είναι διαθέσιμα στον καθένα», έλεγε ο Πάπας στο μήνυμα του από το Βατικανό, παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από τους φανατικούς κληρικούς που δηλώνουν αρνητές των εμβολίων.

Με πληροφορίες από CNN

Πηγή: www.lifo.gr

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 27ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 6 Οκτωβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου