Ορθόδοξος Εσπερινός στην Παναγία των Παρισίων

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε χθες το απόγευμα, για μια ακόμη χρονιά, ο Εσπερινός του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου στον περίφημο Ι. Ναό της Παναγίας των Παρισίων (Notre Dame de Paris). Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό, πλαισιωμένος υπό του Ιεροκήρυκος της Ι. Μητροπόλεως Γαλλίας Αρχιμ. Μαξίμου Παφίλη και του Ιεροδιακόνου π. Jean Drobot. Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρηγίου κ. Ειρηναίος και ορθόδοξοι ιερείς της Γαλλίας.

Στην ακολουθία παρέστη ο Ρωμαιοκαθολικός Επίσκοπος Jean-Marie Jachiet ως εκπρόσωπος του Καρδιναλίου των Παρισίων Εξοχ. André Vingt-Trois, o οποίος και ευχαρίστησε τους Ορθοδόξους πιστούς για την παρουσία τους σε αυτόν τον ιστορικό Ιερό Ναό.

Η Ιερά Μητρόπολη Γαλλίας προσέφερε πριν χρόνια την ιερά εικόνα του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου στον Καθεδρικό Ι. Ναό Notre Dame και έκτοτε αποτελεί παράδοση ο Ορθόδοξος Μητροπολίτης Γαλλίας να τελεί εκεί τον Πανηγυρικό Εσπερινό στις αρχές Οκτωβρίου εκάστου έτους.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΜΑ, ΜΑΡΤΥΡΟΣ

  Καταγόταν από την Καισαρεία της Καππαδοκίας και προερχόταν από φτωχή και ταπεινή οικογένεια βοσκών. Στα χρόνια του αυτοκράτορα Αυρηλιανού (270-275) είχε αναλάβει την επιμέλεια

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 20ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 17 Αυγούστου 2026 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το Πνεύμα Σου