“Όποιος δεν πιστεύει στην Κόλαση, ας έρθει να την δει στη Συρία”

“Όποιος δεν πιστεύει στην Κόλαση, ας έρθει να την δει στη Συρία”


Δεν είναι δυνατόν να περιγράψω τα δεινά του συριακού λαού με ανθρώπινες λέξεις. Η μοναδική περιγραφή που θα άρμοζε σε αυτή την χώρα της Μέσης Ανατολής είναι η ακόλουθη: «Όποιος δεν πιστεύει στην Κόλαση, αρκεί να έρθει εδώ και θα αντιληφθεί τι πραγματικά σημαίνει κόλαση». Αυτό είπε ο καρδινάλιος Mario Zenari, αποστολικός νούντσιος στη Δαμασκό, που το περασμένο Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017, τέλεσε μια Θεία Λειτουργία στην ρωμαϊκή ενορία της Santa Maria delle Grazie alle Fornaci.

Κατά την ομιλία του, ο καρδινάλιος αναφέρθηκε στην κακοποιημένη Συρία: «400 χιλιάδες νεκροί, δύο εκατομμύρια τραυματίες, μεταξύ των οποίων πολλοί ακρωτηριασμένοι, περίπου πέντε εκατομμύρια πρόσφυγες σε χώρες εκτός Συρίας, περισσότεροι από έξι εκατομμύρια εσωτερικά μετακινούμενοι, περισσότεροι από 600 χιλιάδες πολιορκημένοι χωρίς δυνατότητα πρόσβασης σε ανθρωπιστική βοήθεια. Χιλιάδες παιδιά έχασαν τη ζωή τους σε βομβιστικές επιθέσεις: τραυματισμένα, ακρωτηριασμένα, κατασπαραγμένα στο σώμα και το πνεύμα. Μια πραγματική σφαγή αθώων».

Ο καρδινάλιος Zenari υπογράμμισε ότι ο «Πάπας συνεχώς» ενημερώνεται για ότι συμβαίνει στη Συρία, και ότι θα επιθυμούσε να επισκεφθεί τη χώρα, αλλά υπάρχουν πάρα πολλοί κίνδυνοι. «Εκείνος είναι έτοιμος να έρθει, αλλά το ζήτημα είναι ότι δεν μπορεί αν δεν υπάρχει μια ελάχιστη ασφάλεια για τον ίδιο αλλά κυρίως για τον κόσμο, επειδή αν έρθει ο Πάπας στη Συρία δεν μπορεί να παραμείνει στη Νουντσιατούρα: πρέπει να συναντήσει τον κόσμο, πρέπει να συναντήσει τα πλήθη», είπε ο Zenari.

«Δεν μπορώ να περιγράψω αυτές τις φρικαλεότητες», συνέχισε. Και πρόφερε μια φράση που μας δίνει μια καλή ιδέα του τι συμβαίνει: «Όποιος δεν πιστεύει στην Κόλαση, αρκεί να έρθει εδώ και θα αντιληφθεί τι ακριβώς σημαίνει κόλαση».

Ως εκ τούτου και η έκκληση: «Η κοινή γνώμη πρέπει να ασκήσει πίεση στις διάφορες κυβερνήσεις, επειδή υπάρχει σοβαρός κίνδυνος αυτό το δράμα σταδιακά να ξεχαστεί».

Μετάφραση: ρφ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 19ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 11 Αυγούστου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΛΑΡΑΣ

  Το βράδυ της Κυριακής των Βαΐων του 1211 ή 1212 μια όμορφη δεκαοχτάχρονη νεαρή φεύγει από το πατρικό της στην Ασίζη και πηγαίνει στην

Γενική Ακρόαση Τετάρτης 10 Αυγούστου 2022

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ   Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022    Κατήχηση περί Γήρατος – 16. «Πηγαίνω να σας ετοιμάσω τόπο» (Ιω 14,2).

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου