Ο Πάπας επισκέπτεται τρεις οικογένειες των «Λευκών Σπιτιών»

Ο Πάπας επισκέπτεται τρεις οικογένειες των «Λευκών Σπιτιών»


Στην γειτονιά Forlanini – στα «Λευκά Σπίτια» – στα περίχωρα του Μιλάνου, ο Πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκε με τρεις διαφορετικούς τύπους οικογενειών, λίγο μετά τις 8.30 αυτό το Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017. Η πρώτη στάση του Ποντίφικα στην πόλη της Λομβαρδίας ήταν μια κατοικημένη περιοχή η οποία χαρακτηρίζεται από κοινωνικά προβλήματα.

Η Αγία Έδρα δημοσίευσε την ιστορία των οικογενειών τις οποίες επισκέφτηκε ο Πάπας: μια οικογένεια από την Ιταλία που ο σύζυγος είναι κλινήρης, μια οικογένεια μουσουλμάνων από το Μαρόκο και ένα ζευγάρι άρρωστων ηλικιωμένων.

Ο κλινήρης σύζυγος

Η Dorotea Falcone και ο Stefano Pasquale, 57 και 59 χρόνων, έχουν τελέσει πολιτικό γάμο στη Savona εδώ και 38 χρόνια και για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα διαμένουν στα «Λευκά Σπίτια». Ο Stefano από νεαρός είχε προβλήματα με το αλκοόλ και υπέστη ένα σοβαρό ατύχημα που τον άφησε με σοβαρά σωματικά προβλήματα. Η Φυσική του κατάσταση επιδεινώθηκε σταδιακά, από το 2013 είναι κλινήρης. Η σύζυγός του η Dorotea του παραστάθηκε όλα αυτά τα χρόνια, με ιδιαίτερη αφοσίωση, κάνοντας την νοσοκόμα και βοηθώντας τον σε όλες τις εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Μια οικογένεια από το Μαρόκο   

Η οικογένεια του Abdel Karim Mihoual και της συζύγου του Hanane Tardane κατοικεί σε ένα διαμέρισμα των «Λευκών Σπιτιών» με τα τρία παιδιά τους, Nada(17 χρόνων), Jinane(10 χρόνων) και Mahmoud(6). Προέρχονται από το Μαρόκο και βρίσκονται στην Ιταλία, ο Karim από το 1989 και η σύζυγός του από το 1997, μετά το γάμο τους στο Μαρακές το 1996. Από το 1990 ο Karim εργάζεται σε μια φαρμακευτική εταιρεία και οι δυο ζουν στην περιοχή από το 2008. Συμβάλλουν στην προσπάθεια ενός άλλου ζευγαριού που διοργανώνει μαθήματα αραβικής γλώσσας τα οποία πραγματοποιούνται στην ενορία.

Ηλικιωμένοι και άρρωστοι

Η τρίτη οικογένεια αποτελείται από τον Nuccio Oneta και την Adele Agogini, 82 και 81 ετών αντίστοιχα. Παντρεύτηκαν με θρησκευτικό γάμο εδώ και 61 χρόνια. Και έχουν μια κόρη, την Giovanna, 51 ετών. Πρόκειται για ένα Καθολικό ζευγάρι που συμμετέχει καθημερινά στη Θεία Λειτουργία δια μέσου της τηλεοράσεως και συχνά λαμβάνουν την Θεία Κοινωνία. Η Adele είναι σχεδόν εντελώς τυφλή και ο Nuccio υποφέρει από το 2006 από έναν όγκο στον φάρυγγα ο οποίος μειώθηκε μερικώς μετά από ραδιοθεραπεία. Αλλά έχει σοβαρό  πρόβλημα στους πνεύμονες και υπάρχουν φόβοι μετάστασης. Ήταν χαρούμενοι στην προοπτική της υποδοχής του Πάπας με την απλή και βαθιά πίστη τους. Αλλά η Adele δεν θα μπορούσε να παρευρεθεί, έτσι ο ίδιος ο Πάπας της τηλεφώνησε και της χορήγησε την ευλογία του.

Μετάφραση:ρφ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ  ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 20 Απριλίου 2024   ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ Ανάγνωσμα από το κατά Ιωάννη Άγιο Ευαγγέλιο (7, 40-45) Τότε, εκείνοι απ’τον κόσμο που

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου