Πάπας ενθαρρύνει τη Σύνοδο Κορυφής του Παρισιού «One Planet Summit»

Πάπας ενθαρρύνει τη Σύνοδο Κορυφής του Παρισιού «One Planet Summit»

Ο Πάπας Φραγκίσκος ενθαρρύνει τη Σύνοδο Κορυφής του Παρισιού «One Planet Summit» που θα λάβει χώρα την Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2017.

Ο Πάπας αναφέρθηκε σε αυτή τη σύνοδο μετά το Angelus της Κυριακής 10 Δεκεμβρίου 2017, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

«Δύο χρόνια μετά την έγκριση της Συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα, σκοπεύει να ανανεώσει τη δέσμευση για την εφαρμογή του και να εδραιώσει μια κοινή στρατηγική για την καταπολέμηση του ανησυχητικού φαινομένου της κλιματικής αλλαγής», υπογράμμισε ο Πάπας, στην ιταλική γλώσσα.

Ευχήθηκε η Ημέρα αυτή να μπορέσει να επιφέρει μια «ευαισθητοποίηση της συνείδησης» και «αποτελεσματικά» μέτρα, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα το ζήτημα μιας πλήρους ανθρώπινης οικολογίας η οποία περιλαμβάνει την καταπολέμηση της φτώχειας: «Ελπίζω ειλικρινά αυτή η σύνοδος Κορυφής, όπως και άλλες πρωτοβουλίες προς την ίδια κατεύθυνση, να προωθήσει μια σαφή συνειδητοποίηση της ανάγκης για πραγματικά αποτελεσματικές αποφάσεις για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και ταυτόχρονα, για την καταπολέμηση της φτώχειας και να προωθήσει την πλήρη ανθρώπινη ανάπτυξη».

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

5η Κυριακή του Έτους

5η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (Γ) ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ 95[94], 6-7                          Ελάτε να προσκυνήσουμε τον Θεό και να προσπέσουμε ενώπιον του Κυρίου, που μας έπλασε,

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 4ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 8 Φεβρουαρίου 2025                                   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το Πνεύμα