ΟΛΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕΣΑ…

ΟΛΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕΣΑ…

Ο πρόεδρος της “¨Κοινότητας του Αγίου Αιγιδίου”, Marco Impagliazzo, έδωσε διαδικτυακή συνέντευξη την 29-4-20, στη Ρώμη και επισήμανε το προφανές : μπορεί η πανδημία, ως τώρα, να έχει τα περισσότερα θύματα σε Ευρώπη και ΗΠΑ αλλά, αν υπάρξουν πολλά κρούσματα στην αφρικανική ήπειρο, η αναλογία θυμάτων θα είναι πολλαπλάσια “ Αντιμετωπίζουμε την ίδια καταιγίδα, όμως στις αφρικανικές χώρες οι βάρκες είναι πιο εύθραυστες και πρέπει να τις βοηθήσουμε και να τις ενισχύσουμε ”.
Τα ως τώρα στοιχεία αναφέρουν 33.353 θετικά κρούσματα και 1471 νεκρούς ( 5% αναλογικά ) στην Αφρική, αλλά γίνονται τόσο λίγες εξετάσεις και υπάρχει τόση έλλειψη υγειονομικών μονάδων, που κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος τι πραγματικά συμβαίνει.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι π.χ. στο Τόγκο υπάρχουν μόνο 4 αναπνευστήρες και στην Μπουργκίνα Φάσο 15 θέσεις σε εντατική νοσηλεία… Πολλοί δε επιστήμονες τοποθετούν στα μέσα Μαϊου την κρίσιμη περίοδο μαζικής εμφάνισης κρουσμάτων Covid-19 στην ήπειρο, προειδοποίησε ο πρόεδρος του Αγίου Αιγιδίου. Μπορεί ο πληθυσμός να είναι σχετικά νέος στην ηλικία αλλά παραμένει ευάλωτος. Μαζικοί θάνατοι θα οδηγήσουν σε νέες αποσταθεροποιήσεις περιοχών και μετακινήσεις πληθυσμών…
Η Κοινότητα Αγίου Αιγιδίου υλοποιεί πολύχρονα προγράμματα κατά του AIDS, του Εμπολα και της ελονοσίας και διαθέτει μεγάλο δίκτυο μονάδων και εθελοντών σε πολλές αφρικανικές χώρες. Θα τα διαθέσει όλα στην αντιμετώπιση της πανδημίας και θα προσπαθήσει να στείλει υγειονομικό υλικό αλλά μια ανάλογη κατάσταση πρέπει να τύχει της αλληλεγγύης της διεθνούς κοινότητας. Πρέπει να υπάρξει “ Παγκόσμια Πρόσβαση στη Φροντίδα και την Πρόληψη ” κατά του κορωνοϊού, ανεξάρτητα της χώρας καταγωγής και της οικονομικής κατάστασης των πολιτών, επισήμανε ο Marco Impagliazzo.

Πληροφορίες και φωτογραφία από εθελοντές του προγράμματος “Dream””, στη Μοζαμβίκη, από την εφημερίδα Avvenire

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ
     

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου