Ιράν: Προσαγωγές Χριστιανών για να δώσουν εξηγήσεις για την πίστη τους

Ιράν: Προσαγωγές Χριστιανών για να δώσουν εξηγήσεις για την πίστη τους

Την ανησυχία του «για την εξάπλωση του Χριστιανισμού στην Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν» εξέφρασε ο υπουργός Πληροφοριών του Ιράν, Μαχμούντ Μαχμούντ Αλαβί, προσθέτοντας ότι οι αρχές της χώρας προχωρούν σε προσαγωγές ανθρώπων που ασπάστηκαν τον Χριστιανισμό, ζητώντας τους να δώσουν εξηγήσεις γιατί «εγκατέλειψαν το Ισλάμ».
Σε ομιλία του με αφορμή την έναρξη του Ραμαζανιού κατηγόρησε τους Χριστιανούς Ιερείς στη χώρα, ότι χρησιμοποιούν προπαγανδιστικές πρακτικές και επηρεάζουν τους πιστούς μουσουλμάνους να εγκαταλείψουν την πίστη τους και να ασπαστούν τον Χριστιανισμό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός ότι οι Χριστιανοί υφίστανται διώξεις στο Ιράν, παρατηρείται στη χώρα ένα μεγάλο κίνημα εκχριστιανισμού με ολοένα και περισσότερους Μουσουλμάνους να έρχονται μυστικά στον δρόμο του Ιησού, με κίνδυνο ακόμα και την ζωή τους.
Ο Αλαβί δήλωσε μάλιστα, ότι έχουν ήδη αποσταλεί κυβερνητικά στελέχη σε περιοχές όπου δραστηριοποιούνται οι Χριστιανοί, προκειμένου να ανακόψουν την δράση τους.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 26ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 26 Σεπτεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου