ΙΝΔΙΑ : ΟΙ ΚΑΘΟΛΙΚOI ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟ’Ι’ΟΥ

ΙΝΔΙΑ: ΟΙ ΚΑΘΟΛΙΚOI ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟ'Ι'ΟΥ

Δύο ακόμα αναφορές, για την προσπάθεια της καθολικής εκκλησίας στην Ινδία να βοηθήσουν τα θύματα του κορωνοϊού.
1. Ο Επίσκοπος του Behrampur, Σεβ/τατος Sarat Najak, είπε δημόσια αυτό που όλοι γνωρίζουν. Η κυβέρνηση ενδιαφέρεται να προστατεύσει από την πανδημία τις μεγάλες πόλεις και τις κυρίαρχες “κάστες” της χώρας. Τα χωριά ή οι, κατώτεροι κοινωνικά, “νταλιτ” ( οι οποίοι αποτελούν την πλειοψηφία των καθολικών ) δεν είναι στις προτεραιότητες της. Επίσης δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι, που κέρδιζαν το ψωμί τους από χειρωνακτικές εργασίες, που πλέον δεν υπάρχουν λόγω αναστολής εργασιών για υγειονομικούς λόγους, έχουν μείνει χωρίς στέγη και φαγητό και συχνά αποκλεισμένοι από τις γενέτειρες τους, όπου δεν μπορούν να επιστρέψουν λόγω απαγόρευσης κυκλοφορίας. Σε όλες αυτές τις προκλήσεις η καθολική Εκκλησία διαθέτει όσους χώρους και πόρους διαθέτει, ενώ, θυμίζουμε, οι υγειονομικές δομές της έχουν “παραχωρηθεί” στο κράτος, για την περίθαλψη των θυμάτων.
Μεγάλο πρόβλημα για μας, συνέχισε ο Επίσκοπος, είναι η απαγόρευση των συναθροίσεων. Η ινδική εκκλησία είναι πολύ πνευματική, λείπουν η θεία λειτουργία, και η προσευχή στην εκκλησία, για την ηθική στήριξη στους πιστούς μας. Επίσης κόστισε σε πολλούς η αδυναμία τέλεση του Δρόμου του Σταυρού, κατά το Πάσχα.
2. Στο Μουμπάι οι άστεγοι και άνεργοι, λόγω της διακοπής της οικονομικής ζωής, συνεχώς αυξάνουν. Το τοπικό σχολείο της “Αγίας Αικατερίνης της Σιένης”, το οποίο στεγάζει και ορφανοτροφείο 130 παιδιών, μοιράζει καθημερινά, με τη βοήθεια αποφοίτων του, τουλάχιστον 300 γεύματα στο κέντρο της πόλης. Το φαγητό παρασκευάζεται στην κουζίνα του σχολείου. Στην εύλογη απορία πολλών, πώς τα καταφέρνουν αφού πρέπει να σκεφθούν την επιβίωση του ορφανοτροφείου, ο υπεύθυνος αδ. Ιωσήφ απαντά “ Ο ιδρυτής μας χαρακτήριζε τα παιδιά του δρόμου “ Αγγέλους με κουρέλια ” γιατί και αυτά είναι παιδιά του Θεού. Δεν μπορούμε να αφήσουμε κανένα παιδί στην τύχη του. Όπως λέει και μια προσευχή του Αγίου Ιγνατίου που χρησιμοποιούμε “ Δίνε χωρίς να υπολογίζεις το κόστος… η Αγία Αικατερίνη της Σιένης είναι η Προστάτιδα μας, που εξυπηρετούσε τους φτωχούς”

Πληροφόρηση και φωτογραφία του ινδού ιεράρχη από AsiaNews.it

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 26ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 1 Οκτωβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου