Οι Βιετναμέζοι Καθολικοί στην Ιαπωνία περιμένουν με χαρά τον Πάπα Φραγκίσκο

Οι Βιετναμέζοι Καθολικοί στην Ιαπωνία περιμένουν με χαρά τον Πάπα Φραγκίσκο

Οι Καθολικοί της Ασίας περιμένουν τον Πάπα που θα επισκεφθεί τις κοινότητες της Ταϊλάνδης και της Ιαπωνίας από τις 19 έως τις 26 Νοεμβρίου. Στην ιαπωνική χώρα, σύμφωνα με τις στατιστικές του 2018, οι Καθολικοί είναι 444.893, δηλαδή το 0,3% του πληθυσμού. Σε ορισμένες μητροπόλεις, οι ξένοι πιστοί είναι περισσότεροι από τους Ιάπωνες. Γι 'αυτό, ο πατέρας Giuseppe Dinh Thanh Nha, ένας Ιησουίτης υπεύθυνος για τη βιετναμέζικη νεολαία στην Ιαπωνία, υπογραμμίζει ότι χρησιμοποιείται η έκφραση "Η Εκκλησία στην Ιαπωνία" και όχι η "Ιαπωνική Εκκλησία". Καθολικοί με-τανάστες, εξηγείς ο πατέρας, δεν έχουν ακόμα φωνή στις δραστηριότητες της τοπικής Εκκλησίας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η ξένη κοινότητα δεν είναι ολοκληρωμένη. Τα τελευταία χρόνια, όμως, η Θεία Λειτουργία τελείται σε διάφορες γλώσσες και έχει γίνει γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ των Ιαπώνων και των αλλοδαπών που ζουν στη χώρα.

Βιετναμέζοι Καθολικοί στην Ιαπωνία
Η Καθολική κοινότητα στην Ιαπωνία περιλαμβάνει κατά ένα μεγάλο μέρος τους πρόσφυγες από τους ανθρώπους των πλοίων, και οι άλλοι είναι φοιτητές ή φοιτήτριες. Υπάρχουν επίσης 90 ομάδες νεαρών Καθολικών του Βιετνάμ που φέρνουν ένα νέο κύμα στην τοπική Εκκλησία. Τον Μάιο του περασμένου έτους, περισσότερες από 30 ομάδες παρακολούθησαν τη συγκέντρωση της Βιετναμέζικης Καθολικής νεολαίας με επίκεντρο το θέμα «Ακτινοβόληση της Πίστης». Ο πατέρας Nha αναφέρει ότι έλαβε εκατοντά-δες συμμετοχές από τους νέους από τότε που έγινε η επίσημη αγγελία της επίσκεψης του Πάπα στην Ιαπωνία. Αυτό αποκαλύπτει τη μεγάλη προσδοκία των Βιετναμέζων Καθολικών στη χώρα. Οι 50 χιλιάδες θέσεις στο στάδιο του Τόκιο είναι ανεπαρκείς σε σύγκριση με τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν. Για το λόγο αυτό, η οργανωτική επιτροπή έπρεπε να συγκεντρώσει τα ονόματα των συμμετεχόντων. Και δεν ήταν δυνατόν να επιτρέψουμε σε εκείνους που δεν ζουν στην Ιαπωνία να συμμετάσχουν.

Μια ποιμαντική επίσκεψη που ξυπνά τη ζωή
Η μετάβαση στην Ιαπωνία είναι η επιθυμία του Πάπα Φραγκίσκου. Από νέος εξέφρασε την επιθυμία να μεταβεί στη χώρα ως ιεραπόστολος. Ο Πάπας θα επισκεφθεί το Τόκιο, όπου θα συναντήσει τον αυτοκράτορα και πρωθυπουργό Shinzo Abe. Στη συνέχεια θα ταξιδέψει στο Ναγκασάκι και τη Χιροσίμα, τις δύο πόλεις που καταστράφηκαν από ατομικές βόμβες που έπεσαν κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Η Εκκλησία αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις στην Ιαπωνία. Αυτές περιλαμβάνουν την εκκοσμίκευση, το πρόβλημα της μετανάστευσης και της οικολογίας. Το σύνθημα της επίσκεψης είναι: "Προστατεύστε όλη τη ζωή".


 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου