ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Ο Πάπας γράφει στην ομάδα των προσφύγων

ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Ο Πάπας γράφει στην ομάδα των προσφύγων

Είναι γνωστό  και συνεχές το ανθρώπινο και αθλητικό ενδιαφέρον του Πάπα Φραγκίσκου  για τους Ολυμπιακούς αγώνες του  RiodeJaneiro,  των οποίων τα εγκαίνια έγιναν τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου , ώρα Ελλάδος. Μετά το Μήνυμα που  διαδόθηκε στο τέλος της γενικής ακρόασης της περασμένης Τετάρτης και το  tweet των ευχών προς τους αθλητές, ο Άγιος Πατέρας  έγραψε μία επιστολή  την οποία απεύθυνε  στην πρώτη ομάδα  των προσφύγων μεταναστών που λαβαίνει μέρος  στους Ολυμπιακούς αγώνες.

“Αγαπητοί αδελφοί, θέλω να φθάσει σε σας ένας ιδιαίτερος χαιρετισμός  και η επιθυμία μου  να έχετε επιτυχίες  σ’ αυτούς τους Ολυμπιακούς αγώνες – γράφει ο Πάπας- Είθε το θάρρος σας  και  η δύναμη που φέρνετε μέσα σας να μπορέσουν να εκφράσουν  μέσω των Ολυμπιακών αγώνων, μια φωνή αδελφοσύνης  και ειρήνης ”.

“ Μέσα από όλους εσάς , να καταλάβει η ανθρωπότητα  ότι η ειρήνη είναι εφικτή και ότι με την ειρήνη  όλα μπορούν να κερδιθούν, ενώ με τον πόλεμοι  χάνονται όλα. Παρακαλώ για σας  και σας παρακαλώ  και εσείς να προσεύχεστε για μένα, καταλήγει ο Ποντίφικας.

Η ειδική ομάδα των προσφύγων αποτελείται από  δέκα αθλητές (6 άνδρες και 4 γυναίκες, που προέρχονται  από τέσσερεις χώρες: Τη Συρία (δύο κολυμβητές) , από την Δημοκρατία του Κάγκο (δύο judoka), Από την Αιθιοπία (τρεις δρομείς), Και από το Νότιο Σουδάν (τρεις δρομείς). Και οι δέκα παρέλασαν χθες  κατά την τελετή τν εγκαινίων συνοδευόμενοι  από το μόνο από το έμβλημα  των πέντε κύκλων.

Υπόδειγμα μεταξύ αυτών η ιστορία της  Yusra Mardini, 18 ετών, η οποία έφυγε από την Συρία, έσωσε στη Λέσβο  δεκάδες άλλους πρόσφυγες και τους βοήθησε με την αδελφή της να φθάσουν μέχρι την ακτή. 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου