Οι νέοι μας λένε αυτό που δοκιμάζουν

Οι νέοι μας λένε αυτό που δοκιμάζουν

Υπάρχουν τόσα θέματα  που είναι σημαντικά αλλά πάνω απ’ όλα   υπάρχει  μια στιγμή αποκαλυπτική “ακούσαμε τους νέους που μας ρώτησαν ευθέως , μας είπαν αυτό  που αισθάνονται και αυτό που δοκιμάζουν”. “Αυτή είναι η πρώτη μορφή ευαγγελισμού ”. Αυτό αναφέρει στο Πρακτορείο ειδήσεων  VaticanNewsο Σεβασμιότατος  Rino Fisichella προσθέτοντας ότι οι νέοι “λένε τα πράγματα  που ιδιαίτερα τους ενδιαφέρουν. Μας λένε ότι αυτή η Σύνοδο  είναι αυθεντική πρόκληση  για αμς τους ποιμένες . “Το να ζήσουμε μαζί τους αυτές τις ημέρες  είναι ότι πιο σημαντικό  μπορούμε να έχουμε  ως χάρη του  Θεού στη διάρκεια της Συνόδου”.

Νέοι μάρτυρες

“Έχουμε τόσους νέους – δηλώνει ο Σεβασμιότατος – που κάνουν την εμπειρία  του νέου ευαγγελισμού. Οφείλουμε όμως  και να είμαστε ικανοί  να δεχτούμε  ότι η γλώσσα των νέων μας ασχολείται ένα νέο πολιτισμό, που είναι ο ψηφιακός πολιτισμός  και  πιστεύω  ότι μπορούν να είναι νέοι ευαγγελιστές  ιδιαίτερα  σ’ αυτό τον πολιτισμό, που είναι ένας πολιτισμός  όχι πια μόνο   νέος, μέσω της ακρόασης του Λόγου του Κυρίου”.

Σε ακρόαση του Λόγου

“Οι νέοι μας λένε  ότι αισθάνονται την επιθυμία  της πνευματικότητας, όταν αισθάνονται την ανάγκη  της ακρόασης του Λόγου του Κυρίου, να ζήσουν  μια ζωή  σε κοινότητα  να είναι δηλαδή πραγματική Εκκλησία. Και από την άλλη μεριά να αισθάνονται   δεσμευμένοι από τη χάρη του Κυρίου  που έρχεται  μέσω της μυστηριακής ζωής. “Αυτές οι διαστάσεις , ενωμένες στην επιθυμία  μιας βαθιάς χριστιανικής μαρτυρίας  προπάντων στο πρόσωπο τν φτωχών, ολοκληρώνει ο Σεβασμιότατος  Fisichella –  είναι ότι πιο σημαντικό  ακούμε αυτές τις ευλογημένες μέρες της Συνόοδου.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανήγυρη της Πεντηκοστής (Α)

ΠΑΝΗΓΥΡΗ  ΤΗΣ  ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ (Α)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Η αγάπη του Θεού, χάρη στο Άγιο Πνεύμα που μας δόθηκε, υπερχείλισε τις καρδιές μας. Αλληλούια.

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου