Οι νέοι, άνεμος της Πεντηκοστής

Οι νέοι, άνεμος της Πεντηκοστής

Ο πλούτος  της συλλογικότητας , το πνεύμα της κοινωνίας και διάφορα άλλα θέματα που απασχολούν αυτό τον καιρό την Εκκλησία: γι’ αυτά τα θέματα και άλλα  έγινε συζήτηση στην συνέντευξη τύπου  που δόθηκε στην αίθουσα του Γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας  στη διάρκεια της Συνόδου των Επισκόπων για τους νέους.

Η Σύνοδος ήταν «μια ποικιλία χρωμάτων  και μία πολυφωνία γλωσσών», η παρουσία των νέων  μας έκανε “να ζήσουμε στιγμές Πεντηκοστής”. Αυτό υπογράμμισε  ο Καρδινάλιος Gualtiero Bassetti, Αρχιεπίσκοπος της Perugia και Πρόεδρος  της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Ιταλίας, παρεμβαίνοντας  στη συνέντευξη Τύπου που ήταν αφιερωμένη στη 15η Γενική Συνέλευση της Συνόδου  των Επισκόπων  με θέμα: «Οι νέοι, η πίστη και η διάκριση της κλήσης». Ο αξιωματούχος  εκτίμησε  την ακρίβεια των παρεμβάσεων  των νέων,  πολλοί από τους οποίους  μίλησαν επίσης για μοναξιά, διευκρινίζοντας  οι έφηβοι στον κόσμο  χρειάζονται κάποιον που «θα τους ζεστάνει την καρδιά». Παρόλο που «ο πολιτισμός  των διαιρέσεων» όπου “η σχετικότητα” φαίνεται να εμπλέκει τα πάντα , ο κόσμος των νέων  έχει μια απίστευτη «δίψα του άπειρου». Αυτές τις μέρες στο Βατικανό είχαμε την εμπειρία  της ομορφιάς  του  «να βαδίζουμε μαζί».

Μια Εκκλησία με ανοιχτή αγκαλιά

Στη αίθουσα Τύπου του Βατικανού και ο Καρδινάλιος Arlindo Gomes Furtado, Επίσκοπος του di Santiago του Cabo Verde, μίλησε  για ένα «κομματιασμένο κόσμο», όπου «οι χριστιανοί καλούνται  να είναι εργαλεία ενότητας». Ο Επίσκοπος  του  Capo Verde εξέφρασε τη μεγάλη ικανοποίησή του  για την εμπειρία που βίωσε στη Σύνοδο: «μια εργασία μαζί  και μια πορεία μαζί» που ο καθένας θα έπρεπε  να καλλιεργήσει  επίσης « στις μικρές κοινότητες», σαν «μια αληθινή  εκκλησιαστική οικογένεια». Η έννοια της “συνοδικότητας” αναφέρθηκε πολλές από το Σεβασμιότατο  Héctor Miguel Cabrejos Vidarte, Αρχιεπίσκοπο του  Trujillo και Πρόεδρο της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας του Περού, που μίλησε  για «μια Εκκλησία  με ανοιχτή την αγκαλιά σε όλους». Στη διάρκεια της Συνόδου, όπως είπε ο Σεβασμιότατος, υπήρξε μια μεγάλη πολιτιστική  και ιδεών: αυτή η εμπειρία είναι καρπός του Αγίου Πνεύματος».

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΕΜΠΤΗ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ 30 Μαρτίου 2023      Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου