Οι κρατούμενοι χορεύουν προς τιμήν του Πάπα

Οι κρατούμενοι χορεύουν προς τιμήν του Πάπα

“Πάπα Φραγκίσκο θα είσαι μαζί μας;”. Αυτή είναι η πρόσκληση που απεύθυναν προς τον Πάπα οι κρατούμενοι των φυλακών της πόλης Ferrara που χθες 1 Δεκεμβρίου , μία  χορευτική εκδήλωση προς τιμή του., για να γιορτάσουν συμβολικά  το κλείσιμο του Ιωβηλαίου έτους. Πρόκειται για ένα πρώτο flashmobπου αποκλειστικά θα  πραγματοποιηθεί στις ανδρικές ιταλικές φυλακές.

Κρατούμενοι από όλο τον κόσμο (εβδομήντα τον αριθμό που αυθόρμητα  λαβαίνουν μέρος σ’ αυτήν την πρωτοβουλία), ευρωπαίοι, αφρικανοί, αμερικάνοι, ασιάτες,  και με διαφορετικό θρησκευτικό πιστεύω Καθολικοί και Ορθόδοξοι, Μουσουλμάνοι , θα χορέψουν  ενωμένοι με τις νότες του “Pope is Pop”, ένα τραγούδι αφιερωμένο στον Πάπα  τον οποίο θεωρούν «με τον τρόπο αυτό  μια ιδιαίτερη  ’pop’, εξ αιτίας της οποίας  έγινε  «λαοφιλής»  και βρίσκεται τόσο κοντά  και ανάμεσα στα πλήθη  και τόσο δεμένος με θέματα που αφορούν τις φυλακές και τους κρατούμενους”.

Δεδομένης  της πολυεθνικότητας  των συμμετεχόντων – εξηγεί μία ανακοίνωση – αυτό των  κρατουμένων είναι και ένα μήνυμα – προς όφελος της ολοκλήρωσης”.  Για  όσους είχαν την πρωτοβουλία αυτή πράγματι,  “είναι ένα δυνατό σημάδι  της συνύπαρξης  των «διαφορών: ένας μικρόκοσμος  τόσο προβληματικός , όπως αυτός μιας φυλακής δημιουργεί ένα μοντέλο πολιτισμένης συμπεριφοράς ”.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση Πάπα Φραγκίσκου, 22 Μαρτίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023   Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού. Η

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν  Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου